banner564

Şefika şafak sayacak

Alayköy’de bakıcı olarak çalıştığı evden 13 bin 500 TL değerinde altın çalan sanık, 9 ay hapse mahkum edildi

Şefika şafak sayacak
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de bakıcı olarak çalıştığı şahsın evinden 13 bin 500 TL değerinde ziynet eşyası çalan ve çaldıklarını kuyumcuda bozdurarak başka takılar alan Şefika Gök’ün cezası belli oldu. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Gök, 9 ay hapse mahkûm edildi.
 Başkan Ömer Güran ve Yargıç Rauf Kürşad ve YargıçVedia B. Barkın huzurunda görüşülen davada sanık hakkındaki ağırlaştırıcı unsurlar açıklandı.
Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Barkın, sanık lehine ve aleyhine olan hafifletici nedenleri değerlendirdiklerini, sanığın pişman olup suçunu kabul ettiğini ve ayrıca çaldıklarına karşın oluşan zararı tazmin ettiğini belirterek, bu unsurların sanık hakkında hafifletici etkenler olarak değerlendirildiğini söyledi. 

Ekmek yediği tekneye ihanet…
Yargıç Barkın, bir kişinin bir başkasına ait olan malı çalmasının ve bu kişinin çalışmış olduğu, ekmek yediği tekneye ihanet etmesini hoşgörü ile karşılanamayacağını belirterek, bu hususları sanık aleyhine ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Yargıç Barkın, tüm bu olgular ışığında suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığı 9 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474