banner564

Akıncı, Erhürman ve bakanların koltukları öğrencilere devredildi

Akıncı, Erhürman ve bakanların koltukları öğrencilere devredildi
banner598

   23 Nisan kutlamaları çerçevesinde KKTC genelindeki 26 ilkokuldan öğrencileri devlet erkânını ziyaret etti. Çocuklar; öğretmenleri eşliğinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakanlığa gitti. Akıncı ile eşi Meral Akıncı, çocuklarla sohbet etti, onlara hediyeler verdi.    

   Başbakanlığa da giderek Bakanlar Kurulu toplantısına katılan çocuklar kabine oluşturdu. Kısa süreliğine bakanların koltuğuna oturan çocuklar, hayalleri ve beklentileri için icraat istedi. Başbakan koltuğuna oturan Elif Yıltan’ın “Eğitim müfredatı azaltılsın” talimatı kabinenin yeni üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.
   Öğretmenleri ve 9 Eylül İlkokulu Müdürü Mehmet Zorba ile gerçekleştirdikleri ziyarette Cumhurbaşkanı Akıncı öğrencilere sorular sordu ve “Atatürk’ü seviyor musunuz?” diye sordu. Akıncı, öğrencilerin verdiği cevapları dinledikten sonra, Atatürk’ün zamanında savaşıp modern Türkiye’yi kurduğunu, ama savaşlardan sonra ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ dediğini hatırlattı.
   Kıbrıslı Türklerin de Atatürk’ün ilkelerinden devrimlerinden yararlanıp onun takipçisi olduğunu ve Kıbrıs’ta demokratik, laik, barış içinde yaşayan bir toplum olmak istediklerini ifade etti.
   Sohbetin ardından Cumhurbaşkanı’nın koltuğuna oturan 9 Eylül İlkokulu Öğrencisi Eylül Yıltan, Cumhurbaşkanı olsaydı, daha çağdaş bir ülke, daha yaşanabilir bir çevre, diğer devletlerle daha iyi ve barışçıl ilişkiler olması, barış içinde yaşanması için çalışacağını söyledi. 

Eylül Başbakan oldu

   Öğrenciler daha sonra Başbakanlığa giderek Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Kısa süreliğine bakanların koltuğuna oturan çocuklar, hayalleri ve beklentileri için icraat istedi. Başbakan koltuğuna oturan Eylül Yıltan’ın “Eğitim müfredatı azaltılsın” talimatı kabinenin yeni üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.
   Çocukların oluşturduğu kabinede, Başbakanlığa Eylül Yıltan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı’na Aras Kahraman, İçişleri Bakanlığı’na Eray Keskin getirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Elif Dal, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na Hasan Semih Taş, Turizm ve Çevre Bakanlığı koltuğuna Mehmet Çamlıköylü, Maliye Bakanlığı koltuğuna Hatice Ceren Sayar oturdu.
Deniz Işıklar Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı, Sümer Kurukafa Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, Adalet Hacıoğlu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Hatice İlknur Atmaca ise Sağlık Bakanı oldu. Sağlık Bakanı Besim tıp kongresine katılmak üzere İstanbul’a gittiğinden küçük Sağlık Bakanı’na Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yardımcı oldu.
   Arkalarında duran bakanlardan aldıkları ipuçlarını önlerindeki kâğıtlara yazan çocuk bakanlar Başbakana taleplerini iletti. Bakanlar Kurulu’nun gündeme damga vuran öneriyse Başbakan Eylül Yıltan’dan geldi. Eğitim Bakanı Sümer Kurukafa’ya, “Eğitim müfredatını azaltın” talimatı veren Başbakan alkışlandı. Bakanların ve Başbakanın taleplerinin ardından gözler Maliye Bakanına çevrildi.
   Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Herkes bizden para istiyor, dikkat et” diyerek koltuğunu bıraktığı Sayar’ı uyardı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474