banner564

Çilem Dağıstanlı’nın Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde kadın mahkumlar için düzenlediği pasta etkinliği büyük ilgi gördü

Bir ilk yaşandı

Çilem Dağıstanlı’nın Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde kadın mahkumlar için düzenlediği pasta etkinliği büyük ilgi gördü
banner598

 Pasta ve kurabiye ustası Çilem Dağıstanlı, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde etkinlik düzenleyerek, kadın mahkumları sevindirdi.

   Çilem Dağıstanlı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı, cezaevindeki ilk anlamlı etkinlik büyük ilgi gördü. 
Kadın mahkumlarla, 16-19 Ağustos tarihleri arasında, keyifli saatler geçiren Dağıstanlı, etkinliğe katılanlara, pasta ve kurabiye yapımının tekniklerini öğretti.
   Kadın mahkumlara, özgürlüğe kavuştuklarında, iş hayatlarına ışık olmayı amaçladığını anlatan Çilem Dağıstanlı, paylaşımında şöyle dedi:
   “Merkezi Cezaevi’nde, kadın mahkumlara yönelik kurabiye yapımı ve süsleme etkinliğim 36 kadın mahkumla birlikte gerçekleşti.
   Yıllardır ellerine hamur almamış, tüm mahkum kadınlarımızın, eksikliğini hissettiği duygularını yeniden yaşatıp, onlara hissettirmek, el becerilerini geliştirmek ve ışık olmak istedim. Cezaevinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenleniyor. Cezaevinden çıktıklarında, bu işi meslek edinmelerini istiyorum. 
 Onlara kurabiye hamurunun hazırlanışı ve süsleme tekniklerini öğrettim. Duygu yüklü, eğlenceli geçti. Onlarla olmaktan inanın çok mutlu oldum. Bu kadarcık zaman diliminde burada çok şey öğrendim ve öğrettim. 
   Kurabiyelerimizi yoğurup, fırında pişirdik. Mis kokulu kurabiyelerimizi, hem yedik hem süsledik. Etkinliğimin sonunda, onlar için tasarladığım ‘Hünerli Eller’ pastamızın mumlarını üfleyip, pastamızı kestik. Çocuklar gibi mutlu oldular. Çığlıklar, alkışlar ve duygu seli vardı. Kendilerine katılım belgeleri ve yenilebilir Atatürk kurabiyesi hediye ettim. Herkes yapmış olduğu kurabiyeleri hem yedi hem de ailelerine göndermek için sakladı. Unutmayın, hayat, onkolojide, mezarlıkta ve hapishanededir.”  

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2019, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474