banner564

Acınacak haldeyiz

Kıbrıs’ın kuzeyinde, levhalar kırık dökük, yollar delik deşik

Acınacak haldeyiz
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kıbrıs’ın kuzeyinde, sürücülerin güvenli bir şekilde seyahat etmesi için konulan yol gösterici levhaların neredeyse tümü kırık dökük, kavşaklar ışıksız, yollar delik deşik.
   Ülkedeki kaldırımlar ise, yanlış park ve pislik nedeniyle kullanılmaz halde. 
   İlgililerin umursamadığı aksaklıklar, birçok duyarlı vatandaşın tepkisine yol açıyor.
   Vatandaşlar, yolların durumu nedeniyle ülkede hemen hemen her gün trafik kazası yaşandığına vurgu yaparak, “Tamir edin. Yollar, trafik uyarı, işaret, aydınlatma ve bariyerler bir an önce çağdaş bir yapıya kavuşturulsun. Kavşaklar aydınlatılsın” dedi. 
   “Acınacak haldeyiz” diye konuşan vatandaş, trafikte gerekli önlemin alınmasını istedi ve şöyle devam etti:
   “Sürücülerin güvenle seyahat etmesine yardımcı olan kırık trafik levhalarının, meydana gelen kazalar sonucu işlevliğini yitiren bariyerlerin bir an evvel tamir edilmesini istiyoruz. Bir kaza anında zarar gören bariyerlerin yapılmaması, trafik işaret ve uyarıcı levhalarının takılmaması veya aydınlatma direklerinin koptuğu yerde bırakılması adeta kazaya davetiye çıkartıyor. İlgililer, çözüm üretmek için bir çalışma yapmadı. Trafikte yaşanan aksaklıklar sık sık dile getirilse de sorunlar görmezden geliniyor. Kırılan tamir edilmediği için daha çok zarara uğruyor. Bu durum da tamir bekleyenler listesini kabartıyor. İlgililer gözünü açsın, tamir gerekenler tamir edilsin.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473