banner564

Çok sayıda sanatsever katıldı

TÜRKSOY Opera Günleri Bellapais Manastırı’nda başladı

Çok sayıda sanatsever katıldı
banner598
Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) işbirliğinde düzenlenen “TÜRKSOY Opera Günleri”nin 18’incisi önceki gün gece başladı. 
Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre açılış konseri, Bellapais Manastırı’nda yer aldı. TÜRKSOY Opera Günleri’nin ilk konserinde opera sanatçılarının yanı sıra Azerbaycanlı balerin Ayan Eyvazova ve balet Anar Mıkaylov da sahne aldı. 
Etkinlikleri, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, Girne Kaymakamı Mehmet Evrengil, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Sivil Savunma Teşkilatı Koordinatörü Mehmet Güneş ve TC Yardım Heyeti Müşaviri Durmuş Yavuz ile Milli Eğitim Müşaviri Harun Fatsa’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever izledi. 
Konuşmaların ardından başlayan konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde hazırlanan opera sanatçıları, Kırgızistan ve Türkiye’den piyanistler Yulia Babich ve Aylin Özuğur eşliğinde sahne aldı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474