banner564

Sanayicilere açık çek verdi

Bakan Dürüst, yerli üretimin desteklenmesi adına her türlü işbirliği ve uygulanacak protokole hazır olduğunu ifade etti

Sanayicilere açık çek verdi
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Dürüst sanayi sektöründe ara elemanın ve ara eleman yetiştirilmesinin önemine işaret ederek, eğitim ve turizm için planlamalar yaptıklarını söyledi.
Yerli üretimin desteklenmesinin yerli sektörün var olması için şart olduğunu belirten Dürüst, gerek yerli üretimi desteklemek gerekse ara eleman eksikliğini gidermek için her türlü işbirliği ve uygulanacak protokole hazır olduğunu ifade etti.

Çıralı: Teknik eleman sıkıntısı var
Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da, Bakan Dürüst’ün Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde hazırlanan protokolle turizm alanında yerli üretim kullanımının çoğaldığını söyledi.
Şimdi de yurtlar, üniversiteler, özel okulları gibi kurumlarda bu uygulamanın hayata geçmesini istediklerini ifade eden Çıralı, sanayi sektörünün en büyük gereksinimi olan teknik eleman sıkıntısı konusunda da destek beklediklerini belirtti.

Dürüst, okul ziyaretlerine devam ediyor…
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, okul ziyaretlerine devam ediyor.
Bu bağlamda Bakan Dürüst, Alayköy İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Ziyaretleri hakkında basına açıklamalarda bulunan Dürüst, ziyaretlerinde özveriyle çalışan öğretmenleri ve huzurla sınıflarında ders yapan öğrencileri görmekten son derce mutlu olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473