banner564

Siyasi cesaret şart

Cumhurbaşkanlığındaki toplantıda konuşan Ertuğruloğlu, “Radikal önlemler alınmadığı sürece turizme çağ atlatmak gibi bir iddiamız olacağına inanmıyorum” dedi

Siyasi cesaret şart
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, turizm örgütü temsilcileriyle turizmle ilgili sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı, planlamaların yapıldığı toplantıda bir araya geldi.
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Agro Turizm Kooperatifi, Çevre Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Rehberler Birliği, Restorancılar Birliği, Sanayi Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı saat 10.30’da başladı.
Toplantının öncesinde Cumhurbaşkanı Akıncı, Turizm Bakanı Sucuoğlu ile Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu birer konuşma yaptılar, ardından toplantıya geçildi.

Akıncı: 2016’yı kurtarmamız gerekir
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, göreve geldikten kısa bir süre sonra turizmle ilgili böyle bir toplantıyı düşünmeye başladıklarını söyledi ve bunun kendisini ziyarete gelen örgüt temsilcilerinin “2015 yılının nerdeyse kaybedilmiş bir yıl ama 2016’yı kurtarmamız gerekir” söylemlerinden kaynaklandığını ifade etti.
Turizmin sağlıktan çevreye birçok boyutu olduğunu, bu boyutlar içinde “ulaştırmanın” da son derece önemli olduğunu kaydeden Akıncı, turizmin değişik disiplinleriyle birlikte bu toplantıyı düzenleyip 2016’yı hedefleyerek ne yapılabileceğini konuşmak istediklerini anlattı.

Sucuoğlu: Türkiye bacağı zayıfladı
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da adanın ekonomik anlamda kurtuluşunun en büyük yollarından birinin yüksek öğrenimle birlikte turizm olduğunu söyledi.
Turizmle ilgili çalışmaların Türkiye bacağının hem reklam hem de imaj açısından büyük ölçüde zayıfladığını vurgulayan Sucuoğlu, bu konuda da çalışmalara başladıklarını ve bayramdan sonra yapacakları resmi ziyaretlerle 2016 yılının Türkiye’de Kuzey Kıbrıs yılı ilan edilmesi açısından çabaları olacağını kaydetti.


Ertuğruloğlu: Memur zihniyeti sona ermeli
Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da kar amacı güden faaliyetlerin memur zihniyeti ile başarılamayacağına inandığını ve Türkiye’de turizm patlamasına neden olan Özal dönemini gören bir kişi olarak aynı yaklaşımın KKTC’de de gösterilmesi gerektiğine inandığını dile getirdi.
Bugün kendilerinden fazla turizm sektöründe olan kişilerin konuşmaları gerektiğini ifade eden Ertuğruloğlu, ancak bazı eksiklikler olduğunu belirtti ve Karpaz Marina’ya giriş yapmak isteyenlere “Önce Girne limanına gidin işlem yaptırın sonra gelin” denilmesini örnek gösterdi.
Ercan’da hala yaşanan sıkıntılar olduğunu da kaydeden Ertuğruloğlu, yeni projenin hayata geçirilmesi yönünde KKTC ‘deki iki bakanlık arasında sıkıntı olduğu için projenin hala geciktirildiğini söyledi.
Ertuğruloğlu, “Çok ciddi radikal önlemler alınmadığı sürece palyatif önlemlerle turizme çağ atlatmak gibi bir iddiamız olacağına inanmıyorum. Bu siyasi cesareti göstermemiz gerekir” diye konuştu.

Akıncı, Turkcell yetkilileri ile görüştü
Öte yandan dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile Kuzey Kıbrıs Turkcell genel müdür yardımcılarından oluşan heyeti kabul etti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell heyeti, “Engelsiz Yaşam” odaklı sosyal sorumluluk projelerinin İngiltere’de finale kaldığını belirterek Cumhurbaşkanı’na bu konuda bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, “Bu çok güzel bir haber” diyerek başladığı konuşmasında, projenin finalde başarı elde etmesini temenni etti.

Sennaroğlu, liderleri Eko Gün’e davet etti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Kabulde ilk sözü alan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk’ta düzenleyecekleri “Eko Gün” etkinliğine iki liderin katılması için çağrıları olduğunu ifade etti. Sennaroğlu, “Amacımız, görüşmelere belediye olarak ivme kazandırmak, barışın ne olduğunu hissettirmek. Büyükkonuk’tan dünyaya mesaj vermeyi amaçlıyoruz” dedi. 
Büyükkonuk’ta düzenlenen etkinliklerin çok başarılı geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı da Büyükkonuk Belediyesi’ni tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474