banner564

Desteklerinden dolayı, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’na “Temiz Düşün Bayrağı” verildi

Miniklerden çevre dersi

Desteklerinden dolayı, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’na “Temiz Düşün Bayrağı” verildi
banner598

 Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde üç yıldır sürdürülen “Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi” ile “Yeşil Okul; Geri Dönüşüm Projesi”ne 3 yıldır verdiği destekten dolayı, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’na Cumhurbaşkanlığı adına “Temiz Düşün Bayrağı” verdi.

Yapılan açıklamaya göre, Temiz Düşün Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz ile Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nu ziyaret eden Meral Akıncı, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ve öğrenciler ile bir araya geldi. 
Meral Akıncı, Temiz Düşün Projesi’ni üç yıldır, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz ile birlikte, Turizm ve Çevre Bakanlığı, belediyeler, dernekler, okullar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile yürüttüklerini, işbirliğinin her geçen gün daha çok arttığını ifade etti. Akıncı, Temiz Düşün Projesi altında, yeşillendirme, çevre temizliği, okullarda geri dönüşüm, naylon kullanmama, kompost, fidan dikimi ve çiçeklendirme yapıldığını anlattı.
Meral Akıncı, “Bu yolculuğumuzda en küçük yaş grubundaki sizlerin bu kadar destek olması, bizlere daha büyük katkı verdi” dedi. 
Yetişkinlerin davranışını değiştirmenin daha zor olduğunu ifade eden Meral Akıncı, küçük yaşta çevre duyarlılığı kazanmanın önemine vurgu yaptı.
Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan da, yaptığı çalışmalarla tüm topluma ışık tuttuğunu belirttiği Meral Akıncı’ya teşekkür ederek, çevreyle ilgili projelerine, öğretmenlerin okul aile birliği üyelerinin ve Gönyeli Belediyesi’nin destek verdiğini söyledi. 
Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi, 2019 yılı ağaçlandırma sezonu kapsamında, 7 Mart saat 10.00’da Vadili İlkokulu; 14 Mart saat 09.30’da Yeni Erenköy; 15 Mart saat 10.00’da Bellapais Okulu ziyaret edilecek.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473