banner564

Hükümet ayakta    

Lefke’deki kongrede konuşan Erhürman, koalisyon ortakları arasında sorun olmadığını yineledi

Hükümet ayakta    
banner598

 Başbakan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Lefke İlçesi 2. Olağan Kongresi’ne katılarak, bir konuşma yaptı. Vehit Nekibzade’nin yeniden ilçe başkanlığına getirildiği kongrede, İlçe Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu da belirlendi. Kongrede Başbakan ve Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, bakanlar, milletvekilleri, MYK üyeleri de yer aldı. 

Başbakan ve CTP Genel Başkan Tufan Erhürman, hükümet icraatlarını aktararak, görevde geçen bir yılda yapılanları özetledi. Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri de ele alan Erhürman, Aplıç Kapısı’nın sadece barışa değil, ekonomik aktiviteye de açılmış bir kapı olduğunu belirterek, bölgedeki gençlere girişim yapması için çağrıda bulundu. 
Bir yılda girişimcilere yapılan yardımlarla üretimi desteklediklerini de kaydeden Erhürman, hükümetin vizyonu olduğunu ve kısıtlı kaynağı olsa da bunu doğru hedefler için kullandığını belirtti. 

“İlke yok, politika yok”
12 aydır her hafta ‘bu hükümet gitti’ şeklinde yorumlar yapıldığını ifade eden Erhürman şunları söyledi:
“Kimileri hükümette olmadığı zaman ‘biz hükümete geliyoruz’u satmaya çalışıyor. Çünkü bir ilke yok, politika yok, sadece hükümet olanaklarını kullanma amacı var. Bunlar bir kulağımızdan girip diğerinden çıkıyor. Hükümet ortaklarımızla herhangi bir sorunumuz yok. Samimiyetle ve birbirimize güvenerek çalışıyoruz. Yaratılan yıkımı ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Spekülasyonların esiri olmayacağız. Biz orada burada söylenenlere değil, ortaklarımızın yüzümüze bakarak söylediklerine inanıyoruz. Biz sözlerimizin arkasındayız. Ortaklarımızın da sözlerinin arkasında duracaklarına güveniyoruz.”

CTP kendi adayını çıkaracak
Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışmalarına da değinerek, şunları söyledi:
 “Düşüncemiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmaların çok erken başlatıldığı yönündedir. Ama madem ki başlatıldı, Genel Sekreterimizin aylar öncesinde söylediğini ben de Lefke’deki bu ilk ilçe kongremizde söylemiş olayım. Evet, CTP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaracaktır. Ancak şu an için benim de partimin de gündeminde olan Cumhurbaşkanlığı seçimi değil ülkenin ve halkımızın yaşamakta olduğu sorunlardır. Günü geldiğinde parti yetkili organları kararını verir ve adayımızı açıklar. Bugün bütün gücümüzle ülkenin ve halkımızın sorunlarının çözümüne odaklanmaktan başka gailemiz yoktur.”

Lefke’deki icraatlar anlatıldı
Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Lefke’nin iki seçim yaşadığını ve CTP’nin her ikisinde de birinci parti çıktığını belirtti. 
CTP Lefke İlçe Başkanı Vehit Nekibzade Lefke’de yapılan icraatları aktardı. Aplıç Kapısı’ndan karşılıklı geçişlerin hatırı sayılır derecede olduğunu ifade eden Nekibzade, karşılıklı temaslarla barışın daha erken geleceğini belirtti. 

İlçe yönetimi belirlendi
Faaliyet ve mali rapor okunarak aklandığı, kongrede yeni ilçe yönetim kurulu da belirlendi. İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Burhan Eraslan, Selçuk Atakan, Fehmi Kurtboğan, Kazım Olgu, Meftune Hocalı, Mehmet Türkay Fotalı, Tuncay Sarıyer, Müge Öreç, Yağmur Şahmaran Uçar, Feysan Türkay.” 
İlçe Disiplin Kurulu şu şekilde: “Ali Özadalı, Yaşar Oduncuoğlu, Birsen Hacımulla, Pamir Nekipzade (Yedek), Mehmet Muhammet Diker (Yedek).” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473