banner564

“Kamu reformuna hayır”

Başbakanlık önünde toplanan 12 sendikanın üyesi tepkilerini dile getirdi

“Kamu reformuna hayır”
banner598

 Kamuda örgütlü 12 sendika, Başbakanlık önünde, Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’na tepkilerini dile getirdi; uzlaşı masası oluşturularak görüş ve önerilerinin dikkate alınmasını istedi. Sendikalar, görüş ve önerilerinin dikkate alınmaması halinde her türlü demokratik eylem hakkını kullanacaklarını da belirtti.

KTAMS, Kamu-Sen, Kamu-İş, Güç-Sen, Mec-Sen, Memur-Sen, Vergi-Sen, Tel-Sen, Tıp-İş, Hemşire ve Ebeler Sendikası, Hava Kontrolörleri Sendikası ve Hazine-Sen’den örgüt temsilcileri “ Kamu reformuna hayır” yazılı pankart açtı.
Basın açıklamasının okunmasının öncesinde konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan “Hükümetin Kamu Reformu olarak adlandırdığı Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı durumu, Göç Yasası’ndan bile geriye götürecek” dedi.
Reformun iyileştirme, durumu daha iyiye götürme anlamı taşıdığını dile getiren Bengihan “ama bu tasarı kamuyu daha kötüye, deforma götürecek” şeklinde konuştu.
Gailelerinin çalışanların moral motivasyonunun düşmesi ve dolayısıyla da vatandaşa verilen hizmetin düşmesini önlemek olduğunu anlatan Bengihan, çalışma barışının bozulmasından endişe ettiklerini anlattı.
Mevcut yasanın içeriğinde sorun olmadığını, sorunun yasayı uygulama iradesi gösteremeyen yöneticiler olduğunu söyleyen Bengihan, ülkede nüfusun bile bilinmediğini belirtti.
Nüfusun bilinmediği koşullarda okul, hastane, hapishane gibi yerlerde personel eksikliği yaşandığını dile getiren Bengihan, bu nedenle sosyal yaşamından ve ailesine ayıracağı vakitten feragat ederek ek mesai yapmak durumunda kalan çalışanların, “oturduğu yerden maaş alıyor” gibi lanse edildiğine işaret etti.

Eleştirilerden Denktaş da nasibini aldı
Konuşmasında Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı da eleştiren Bengihan, sendikalar olarak kamuda iyileştirmenin ve her türlü reformun yanında olduklarını dile getirerek, öte yandan mevcut düzenlemenin hakları geriye götüreceğini dile getirdi.
Bengihan hükümete çağrı yaparak, ilgili yasa Meclis Komitesi’nde görüşülmeden önce kamuda örgütlü sendikalarla bir araya gelinmesini istedi. ğerlendirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473