banner564

Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı             

Kazananlara ödülleri verildi

Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı             
banner598

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXVIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi Kültür Müşaviri Raif Kutluk, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan, Başbakanlık Bakanlık Müdürü Umure Örs, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu,  KT Devlet Tiyatroları Müdürü İlknur Türkmen, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Aktan Erdoğa, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Neşe Ertok, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Mehmet Borak, Ziya Rızkı Vakfı Başkanı Dr. Ceyhun Birinci ve Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları ile birçok bürokratın yanı sıra kalabalık bir sanatsever topluluğunun katıldığı gecede dereceye girenlere ödülleri de verildi. 
Verilen bilgiye göre sunuculuğunu Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nalan Kuşi Sütçü’nün yaptığı gecede, opera sanatçıları Sermin Dikmen Töre ile Tuğrul Enver Töre, Piyanist Narden Sonel eşliğinde mini bir opera resitali verdi. 
Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları, ülkemizde, nüfus oranına göre fotoğrafçılığa gönül vermiş çok sayıda değerli fotoğrafçımız bulunmasından ve onların başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, bu kişilerin amatör ruhları ile birçok profesyonel eser ürettiğini ve bu eserleri ile de uluslararası yarışmalardan hatırı sayılır çok kıymetli ödüller kazandıklarını vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından Kıbrıs Türk fotoğraf sanatına katkılarından ötürü XXVIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nde onur konuğu olan Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Tevfik İleri’ye onur ödülü takdim edildi ve sırasıyla kazananlara ödülleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474