banner564

Türkiye yasta

Ankara’da 9 kişinin öldüğü 86 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını açıklandı

Türkiye yasta
banner598

Ankara'daki tren kazasıyla ilgili 3 TCDD personeli gözaltına alındı. Başsavcılık, 9 kişinin öldüğü 86 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kusuru bulunduğu tespit edilen kontrolör, tren teşkil memuru (makasçı) ve tren hareket memuru 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Ankara – Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle üst geçit çöktü. Kazada üçü makinist 9 kişi  hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden yolcuların cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na getirildi.
Kazada ölen makinistlerin isimleri de belli oldu. Yüksek Hızlı Tren makinistleri Adem Yaşar ve Hulusi Böler ile kılavuz tren makinisti Kadir Ünal, kazada yaşamını yitirdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, kaza soruşturmasında 3 savcının görevlendirildiği belirtildi. Başsavcılık, 9 kişinin öldüğü 86 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kusuru bulunduğu tespit edilen kontrolör, tren teşkil memuru(makasçı) ve tren hareket memuru 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ölenler arasında ünlü profesör de var
Feci kazada Yüksek Hızlı Tren makinistleri Adem Yaşar ve Hulusi Böler ile kılavuz tren makinisti Kadir Ünal’ın yaşamını yitirdiği belirtildi. Kazada Konya Medicana Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uzm. Dr. Tahsin Ertaş ile TÜBİTAK Tarafından Konya Bilim Merkezi’nde yapılacak “Bilim Cafe” programına katılmak üzere Konya’ya gelen Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak’ın da yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473