banner564

Hem keyfi hem ticari

Fakhar Abbas ile Ümitjan Rovshankuliyev, 5 gram uyuşturucuya 500 lira verip aldıktan sonra bir kısmını içip, bir gramını 500 liraya sattı

Hem keyfi hem ticari
banner598

Suna ERDEN
Gazimağusa’dan 5 gram uyuşturucu alan, bir kısmını içip bir gramını satarak 500 lira aldıkları belirlenen Fakhar Abbas ileÜmitjan Rovshankuliyev hakkındaki dava dün karara bağlandı. Uyuşturucu madde ile Boğazköy’de yakalanan sanıklar, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanarak hapse mahkûm edildi. Kararda, sanıkların 5 gram bonzai türü maddeyi 500 liraya alıp, bir gramını Girne’de 500 liraya satıp ticari kar elde ettikleri belirtildi. Bu hususun sanıklar aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiği ifade edildi. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'nın huzurunda gerçekleştirilen duruşmada kararı Yargıç Hacımulla okudu. Hacımulla, sanıkların 23 Ağustos tarihinde Boğazköy’de Vatan Caddesi üzerinde gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anımsattı. Yargıç, Fakhar Abbas’ın kullanımındaki araçta gerçekleşen aramada, 3,5 gram ağırlığında bonzai bulunduğunu söyledi. Hacımulla, sanık Abbas’ın uyuşturucu 5 gram maddeyi 500 TL’ye Gazimağusa’dan aldığını, sanık Rovshankuliyev ile bir kısmını içtiklerini, 1 gramını Girne’de bilmedikleri bir şahsa 500 TL’ye sattıklarını söyledi. 

Hem içtiler hem sattılar
Sanıkların yakalandığında üzerlerinde 3, 5 gram uyuşturucu bulunduğunu kaydeden Yargıç, sanıklar hakkında ceza verirken suça katkılarının değerlendirildiğini ifade etti. Hacımulla, sanıkların sadece içmek için değil, satıp ticari kar elde etmek için uyuşturucu aldıklarını ifade etti ve bunun haklarında ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
Yargıç, uyuşturucu maddenin satışını yapan sanık Abbas’a 9 ay, suç ortağı Rovshankuliyev’e ise 7 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473