banner564

Dosyalar mercek altında

Özersay, iki eski bakanla ilgili suç duyuruları konusunda polis soruşturmasının  sürdüğünü açıkladı

Dosyalar mercek altında
banner598

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dünkü bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “Parti olarak iki ulaştırma bakanlarıyla ilgili suç duyurumuzla ilgili polis tahkikatı sürüyor” dedi.
Cumhuriyet Meclisi’nde Hukuk Dairesi’nin (Başsavcılık) 16 milyon 263 bin TL’lik bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.
Oylamadan önce son olarak UBP Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu, CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, UBP Milletvekili Dursun Oğuz ve UBP Milletvekili Hasan Taçoy’un konuşmasıyla devam eden genel kurul, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın muhalefetin eleştirilerini yanıtladığı konuşmalarla sürdü.

Özersay: Başsavcılık güçlendirilecek
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, Türkiye’deki tren kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, Türkiye’ye başsağlığı diledi.
Başsavcılık konusunda Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile de görüştüklerini belirten Özersay, “2019 yılı içinde savcılığın güçlendirileceğini söyleyebilirim” dedi.
Yolsuzluk dosyalarına işaret eden Özersay, “Polis bazı dosyalarla ilgili tahkikatları savcılığa gönderdi. Savcılık suç unsuru olduğunu düşünüyorsa, bunu kısa süre içinde Meclis’e gönderecek. Parti olarak iki ulaştırma bakanlarıyla ilgili suç duyurumuzla ilgili polis tahkikatı sürüyor” şeklinde konuştu.
Kudret Özersay, polisle savcılık arasındaki bağın da kurulduğuna işaret etti.
Muhalefetin Ercan Havalimanı konusunda Meclis’te söz alıp, soru sorduğunu söyleyen Özersay, “ İki ulaştırma bakanı konusunu siyaseten istismar etmiyoruz. Bu konuyu gündeme getirmiyoruz, ‘o konu ne oldu, ne oldu’ diye siz soruyorsunuz. İsmi geçen iki şahıs, o şikayette bulunduğumuz tarihte vekil seçilmemişti, dokunulmazlıkları yoktu” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474