banner564

“Fonetik İzdüşümler”

DAÜ’nün ev sahipliğinde Şiir ve Piyano Dinletisi gerçekleştirildi

“Fonetik İzdüşümler”
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde ve DAÜ Akademik Personel Sendikası DAÜ-SEN katkılarıyla “Fonetik İzdüşümler” isimli Şiir ve Piyano Dinletisi gerçekleştirildi.
DAÜ’den verilen bilgiye göre, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşim İlkan, 24 Mart’ta Lefkoşa’daki konserin ikincisini DAÜ’nün desteği ve ev sahipliğinde Gazimağusa’da gerçekleştireceklerini; müziği ve şiiri bir araya getirerek paylaşmak istediklerini belirterek, DAÜ Rektörlüğü’ne ve DAÜ-SEN’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ise, DAÜ’nün dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle bir “kültür mozaiği” olduğunu ve öğrencileri sadece eğitim, öğretim değil sosyal kültürel aktivitelerle de bir araya getirdiklerini kaydetti. DAÜ’nün kültürel faaliyetlere önem gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Amca, “bizlere böyle güzel bir gece yaşatacağınız için teşekkür ederiz” ifadeleri kullandı.
Gecede ülke  şairlerinden Altay Burağan, Arif Albayrak, Ayşe Tural, Fatma H. Akilhoca, Feriha Altıok, İlkay Adalı, Neriman Cahit, Şirin Zaferyıldızı ve Talat Ürer şiirler seslendirdi. Piyanosuyla Yeşim Beyaz İlkan, gitar ve şarkılarıyla Alev Arsal geceye renk kattı. Söz konusu geceye, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker V. Osam’ın yanı sıra halktan da katılım olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473