banner564

Girne Amerikan Koleji öğrencileri Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Faydalı bilgiler öğrendiler

Girne Amerikan Koleji öğrencileri Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti
banner598

Merit İnternational Otels bünyesinde 10 Mayıs 2018 tarihinden beri faaliyet gösteren Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi 14 deniz kaplumbağasını sağlığına kavuşturup doğal ortamlarına geri bıraktı.
Kısa sürede yüksek bir tedavi başarısı gösteren merkez, yaralı deniz kaplumbağalarına ulaşıp, onları en kısa sürede tedavi edip tekrardan doğal ortamlarına kavuşturabilmenin yanı sıra, deniz kaplumbağalarını tüm insanlara tanıtıp doğada daha sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için toplumu bilgilendirmeyi de amaçlıyor.
Deniz kaplumbağaları konusunda toplumun farkındalığını arttırmak için birçok çalışma yapan merkez, bu kez de Girne Amerikan Koleji’nin öğrencilerini ağırladı. Tedavi altında olan 4 deniz kaplumbağasını görme fırsatı bulan öğrenci ve öğretmenleri, deniz kaplumbağaları hakkında birçok bilgi edinerek, merkezde keyifli vakitler geçirdi.
Merit Otelleri Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Silem Sargın Kara “Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi olarak gün geçtikçe ailemizi büyütüyoruz. Haftanın her günü merkezimizi ziyaret eden, çeşitli etkinliklerde bizlere eşlik eden her yaştan ziyaretçimizle mutluluğumuzu paylaşıyoruz. 1000 yavrudan sadece 1 tanesinin hayatta kalabildiği, erginliğe ulaşabildiği deniz kaplumbağaları oldukça özel hayvanlardır. Merkezimizde şuan tedavi altında olan 4 kaplumbağamız aslında 4000 yavruyu temsil etmektedir. Bizler 1 yaralı deniz kaplumbağasını tedavi ederek aslında 1 yavruya 25-30 yıl bakmış sayılıyoruz“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473