banner564

Muhtar Celaller: Gençler göç ediyor

Zümrütköy’de nüfusun her geçen gün azaldığını ifade eden Muhtar Celaller, bunu Kıbrıs sorunundaki belirsizliğe bağladı

Muhtar Celaller: Gençler göç ediyor
banner598
Melin DOBRAN
Güzelyurt’a bağlı Zümrütköy’ün Muhtarı Erhan Celaller, bölgelerindeki en büyük sorunun işsizlik ve Kıbrıs konusundaki belirsizlik olduğunu söyledi. 
Celaller, Kıbrıs sorunundaki belirsizlikten dolayı gençlerin köyden tamamen Türk malı olan bölgelere göç ettiğini ifade etti. 
Köyde kırsal kesim sorunu olduğunu dile getiren muhtar Celaller, gençlere kırsal kesim verilmemesinden dolayı, köyde ev yapamadıklarını belirtti. Celaller, “Güzelyurt verilecek bölgeler arasında olduğu için gençler köyü terk ediyor. Bana göre göçün büyük etkeni bu belirsizliktir” dedi.
 
“İşsizlik en büyük sıkıntıdır”
Muhtar Celaller konuyla ilgili olarak şunları aktardı, “İşsizlik en büyük sıkıntıdır. Gençlerin işsiz kalınca, yarattığı etkiler olumsuz yönde onları etkiliyor. Bütün gece içki içiyorlar, kumar ve bet oynuyorlar. Güzel bir çim sahamız var. Yönetimde 3-5 kişiyiz. Devletin hiçbir katkısı olmadan, tamamen kendi imkânlarımızla gençlere top oynatmaya çalışıyoruz ki gençleri bu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutalım. Bugün devlet gençlere biraz para ayırsa, onlara maddi imkân sağlasa, ben eminim ki biz onları bu kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Gençlerin tamamen kendi kendilerini yok etmeleri büyük bir sıkıntıdır. Kıbrıs belirsizliğinden dolayı gençler köyden tamamen göç ediyor. Türk malı olan yerlere gidiyorlar. Köyde kırsal kesim sorunu var. Gençlere kırsal kesim vermiyorlar. Bundan dolayı köyde ev yapmıyorlar. Verilecek bölge olduğu için gençler köyü terk ediyor. Bu belirsizlik bana göre bu büyük etken. Eminim ki bugün 25 bin sterline Zümrütköy’de güzel bir ev yapılabilir. Gençler buna rağmen 40-45 bin sterlin verip, apartman dairesi alıp orada kalıyorlar.

“Yollar yıllardır tamir edilmedi”
Köydeki problemler genel problemlerdir. İşsizlik, narenciyenin tam olarak üreticiye ödenmemesi, hayvancının tam olarak süt parasını alamaması, yemlerin pahalı olması ve zirai ilaçların pahalı olması, tamamen genel problemlerdir. Mandıra bölgelerine alt yapı yapılmadı diye hayvancılar dışarıya çıkamıyor. Devlet hayvancıların dışarıya çıkması için alt yapı yapacağını söylemişti yapmadı. Yollarımız zaten belli, yıllardır tamir edilmedi. Bazı bölgeler parça parça yapıldı. Yıllardır yollar böyle. Ben muhtar olmadan önce de olduktan sonra da bu sorunlar böyle devam ediyor. Tam anlamıyla bir yol tamiratı yapılmadı. Bundan dolayı da kışın aşırı yağışlardan dolayı bazı evlere su giriyor. Zamanında sökülmeden asfalt yapıldığı için evler alçak kaldı. Belediye önlem almıyor. Köylüde şu an bu konuda tedirginlik var. Geçen kış sel baskını oldu bu kış da olabilir. Erken önlem alınması şarttır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474