banner564

Hayat onları bekliyor

DAÜ Stadyumu'nda yer alan törende, iki bini aşkın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı

Hayat onları bekliyor
banner598
İsmet EZEL
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 - 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet
Töreni gerçekleştirildi.
DAÜ Stadyumu'nda yer alan törende, iki bini aşkın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
2014-2015 akademik yılı bahar dönemi mezunları adına Hukuk Fakültesi Birincisi Yiğit Gökçehan Koçoğlu ve Radyo Televizyon Sinema Bölümü mezunu Bang Pam-Tok birer konuşma yaparak, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden mezun olmaktan duydukları sevinci ve onuru dile getirdi.
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında tüm mezunlara seslenerek, "Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden mezun olup yeni ve zor bir başlangıç yapacaksınız, hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Gazimağusa Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter de Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Gazimağusa’nın gözbebeği olduğunu söyledi.
DAÜ öğrencilerinin şehre artı değer kattığına vurgu yapan Arter, tüm mezunları ve ailelerini tebrik etti.

Konuşmacılar mezunlara başarı diledi
2003 yılı Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu Toplumcu Demokrasi Partisi Girne Milletvekili Zeki Çeler de konuşmasında, DAÜ’den çok güzel anılarla ayrıldığını, yeni mezunların da bu şekilde ayrılmasını temenni ettiğini ifade ederek, başarı diledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de "Önünüzde çok güzel bir hayat var, bunu iyi değerlendirin, hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, törende yaptığı konuşmada, diploma sahibi olmanın pratik yaşamla birleştiğinde daha bir anlam kazandığını ancak, Doğu Akdeniz Üniversitesi
gibi güzide bir kurumdan elde edilen diplomanın çok büyük önemi olduğunu söyledi. 
Konuşmalardan sonra diplomaların verilmesine geçildi.
Diplomaların verilmesinin  ardından tören, Türkiye'nin sevilen sanatçısı Mustafa Ceceli'nin verdiği  konserle ve keplerin havaya atılması ile sona erdi.

Mağusa’da fener alayı…
Öte yandan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları 14 Temmuz 2015, Salı akşamı saat 20.30’da cübbelerini giyerek ellerinde meşalelerle Fener Alayı Mezuniyet Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474