banner564

Akıncı: “Mutluluklar paylaşılmalı”

Mustafa Akıncı yayınladığı mesajda, bayramlarda dargınlıkların yerini dayanışmaya, gönüllerdeki sevgi ve hoşgörüye bıraktığına vurgu yaptı

Akıncı: “Mutluluklar paylaşılmalı”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bayramların 7’den 70’e herkes için anlamlı ve özel olan, dargınlıkların yerini dayanışmaya, gönüllerdeki sevgi ve hoşgörüye bıraktığı, mutlulukların paylaşıldığı zamanlar olduğunu belirterek, halkın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Ramazan Bayramı mesajında, Kıbrıs sorununa da değinerek, “Amacımız çok nettir; iki kesimli, iki toplumlu; siyasal eşitlik ve güvenlik içinde federal bir çözüme ulaşmak. Bu amaç doğrultusunda samimiyetle çaba harcıyoruz” dedi.

Akıncı, bugün halkla bayramlaşacak
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 1. ve 4. Piyade Alay Komutanlığı sancak ve görev devir teslim törenine katıldı.
Ayrıca, Mustafa Akıncı’nın bugün sabah saat 10.00 - 11.00 arasında eşi Meral Akıncı’yla birlikte Cumhurbaşkanlığı’nda halkla bayramlaşacak. 

Siber: Barış ve huzur getirsin
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bayramın Kıbrıs adasına ve insanlığa, sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diledi.

Üstel: Gönüller bayram sevinciyle coşsun
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, “Ramazan Bayramı’nın, millet olarak gönüllerin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olması” dileğinde bulundu.


Kalyoncu: Kaybedilen değerler yeniden kazanılsın
Başbakan Ömer Kalyoncu, giderek kaybedilen sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin yeniden kazanılması ve toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasını diledi.
Başbakan Ömer Kalyoncu, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, her ne koşulda yaşanırsa yaşansın, bayramların diyalog, uzlaşı ve hoşgörünün hayata geçirilmesi için çok önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Diğer mesajlar…
Ramazan Bayramı dolayısıyla; Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Hazine Çalışanları Sendikası, Sosyal Demokrat Parti (SODEP), İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Halkın Adalet Konseyi (HAK) Dönem Başkanı Ali Yenen, Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı (AYH) Anıl Kaya, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Sancar birer mesaj yayınlayarak bayramların toplumsal hayata ve kaynaşmaya çok önemli katkıları olduğuna dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473