banner564

Kadehler çözüm için kaldırıldı

Dimitris Hristofyas bazı Kıbrıslı Türk siyasetçi ve akademisyenlerle Gazimağusa’daki Cennet Taverna’da buluştu

Kadehler çözüm  için kaldırıldı
banner598
Gazimağusa’daki Cennet Taverna’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen yemekte  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) akademisyenleri ile Kıbrıs Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas bir araya geldi.
Gerçekleştirilen organizasyona  Tarım Bakanı  Erkut Şahali,  CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer,  DAÜ-SEN  Başkanı Hasan Altıok, KTÖS  Genel Sekreteri Şener Elci  ve birçok DAÜ öğretim görevlisi  katıldı. 
Açılış konuşmasını gercekleştiren Hasan Altıok , geçmişten bugüne Hristofyas’ın da içinde bulunduğu süreçte Kıbrıs sorununda yaşanan zorlukları konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Altıok, “Barışa ulaşacaksak, hem Kuzey’de hem de Güney’de bazı siyasi partiler varki onların EVET’i olmadan bu iş olmuyor.  Bilindiği gibi bu partilerin başında AKEL gelmektedir. Bu gece kendi tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını rica ettik.  Ümit ediyorum ki bizlere vereceği mesajlarla ve bilgilerle ülkemizin yeniden birleşmesine katkı sağlar” dedi.
Hristofyas ise gecede yaptığı konuşmada, “Bizim amacımız Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi, iki bölgeli iki toplumlu siyasal eşitliğin var olacağı bir yapı altında Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve bu devletin egemen ve tek bir devlet olmasıdır. 
AKEL’in genel Sekreteri olmak benim için büyük bir onurdur. Kıbrıs sorunu 70 yıldan beridir başarılabilecek ve başarılamaycak hedeflerin çatışması olmuştur. Yani bir tarafta Yunanistanla ENOSİS  diğer tarafta da Taksim’in yer alması. Ben küçüklükten beri hatırlıyorum Kıbrıslı Rumlar ENOSİS İstiyordu, Kıbrıslı Türkler de Ya Taksim Ya Ölüm diyorlardı.  Ve sonuçta her iki yaklaşım da  ortak vatanımızı öldürücü şekilde yaraladı” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474