banner564

Geçitkale güzelleşiyor

Hasan Öztaş, T.C Yardım Heyeti’nden sağladıkları finansman desteği kasabada çevre düzenlemesi ve tadilat yapılacağını söyledi

 Geçitkale güzelleşiyor
banner598
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, meydan düzenlemesi ile Geçitkale’nin daha çağdaş bir görünüme kavuşacağını söyledi.
Öztaş, T.C Yardım Heyeti’nden sağladıkları finansman desteği ile Geçitkale’de Kasaba Meydanı’nın düzenleneceğini ve eski kapalı sinema salonunun tadil edilerek, kültür ve kongre merkezi haline getirileceğini açıkladı.
Kasaba Meydanı düzenlemesi kapsamında, kafaterya, havuz, restorant, Atatürk büstü ve çevre düzenlemesi yapılacağını ifade eden Öztaş, “Meydan düzenlemesi ile Geçitkale’nin görünümü değişecek, daha çağdaş bir kent görünüme kavuşacak” dedi.
Eski kapalı sinema salonunun tadilatı bittikten sonra kültür ve kongre merkezi yapılacağını, bunun için ihaleye çıkıldığını anlatan Hasan Öztaş, ileriki projede de, buraya kasabaya hitap eden cep sinema salonunun yapılacağını söyledi.
Yaptıkları tüm projelere kaynağı T.C Yardım Heyeti’nden sağladıklarını anlatan Öztaş, “Asfaltlama ve kaldırım projemize, Yamaçköy su isale hattının yenilenmesine, Sütlüce’den ana yola çıkışta yol aydınlatma projelerimize de Yardım Heyeti kaynak verdi” dedi.

Nergisli’ye özel kaldırım yapıldı
Öte yandan Geçitkale Belediyesi tarafından Nergisli köyünde başlatılan, engelli ihtiyaçlarına uygun kaldırım inşasında sona gelindi.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’ın yaptığı açıklamaya göre, belediye sınırları içerisindeki tüm kaldırımlar engelli vatandaşlara göre tasarlandı. Kaldırım çalışmalarının Geçitkale’ye bağlı tüm köylerde de başlatılacağı kaydedildi.
Uygulamanın tüm belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Öztaş, engellilerin ihtiyaçları dikkate alınarak yapılan kaldırımların Mesarya’da bir ilk olduğunu söyledi.
Tüm projelerinde engelli vatandaşları ön planda tutacaklarını kaydeden Öztaş, çalışmaları arasında engelli park alanları ile engelli tuvaletlerinin de bulunduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474