banner564

“Kent Estetiği”

YDÜ’de eğitim gören 25 öğrenci araştırma gezisi düzenledi

“Kent Estetiği”
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Keçeci, Öğr. Gör. Selma Gürani (Tipografi-Grafik Tasarım) dersleri kapsamında 25 kişilik öğrenci grubuyla birlikte Gazimağusa Suriçi  bölgesine “2. Kent Estetiği” araştırma gezisi düzenledi.
Araştırma gezisinde ; Girne kentinin kültürü, tarihi ve doğası göz önünde bulundurularak, yaşam kalitesinin arttırılması adına tespitlerin rapor edilmesinin ardından ikinci bölge olarak Gazimağusa’da suriçi turu esnasında, kent estetiğine etken öğeler incelenerek notlar alındığı ve belgelemek amacıyla rapor için fotoğraf çekimi yapıldı.
YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç.Dr. Gökçe Keçeci, yaptığı açıklamada, “Toplumların kültürel yapısını, sosyal yaşantısını ve hak hukuk anlayışını bire bir yansıtan kamusal alanların yaşam kalitesi, çağdaş yaşamın en temel göstergelerindendir. Bu nedenle derslerde işlemekte olduğumuz evrensel tasarım-estetik ilkelerini toplumumuz kültürünü destekleyici uygulamalara dönüştürmek bölümümüzün temel eğitim misyonu haline gelmiştir” dedi.
Doç. Dr. Keçeci, Girne ve Gazimağusa kentlerinden sonra, araştırma gezilerinin Lefkoşa ve Güzelyurt bölgeleriyle devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474