banner564

Lefkoşa şenlendi

İzciler, izci ateşi yaktı, Atatürk anıtına çelenk koydu, yürüyüş gerçekleştirdi

Lefkoşa şenlendi
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı, 22 Şubat İzci Düşünce Günü dolayısıyla dün Lefkoşa'da etkinlik düzenledi. 
İzciler, İzci Ateşi yaktı, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı, Milli Eğitim Bakanlığından Selimiye Meydanına yürüyüş gerçekleştirdi. 
Milli Eğitim Bakanlığı yanında bulunan alanda düzenlenen açılış etkinliğinde, tüm ilçelerdeki izciler ve izci liderleri hazır bulundu. 
Etkinlik, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve bakanlık daire müdürlerinin izci liderleriyle birlikte izcileri selamlamasıyla başladı. Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinliğe, Sağlık Bakanlığı ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı da destek verdi. 

İzci ateşini Bakan Dürüst yaktı
Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Milli Eğitim Bakanlığı İzcilik Yürütme Kurulundan Lütfiye Fedai yaptı. İzciliğin "sevgi" demek olduğunu belirten Fedai, izciliğin arkadaşlığı dostluğu pekiştirdiğini, çocukların kendine güvenini artırdığını kaydetti. 
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, geleceğin teminatı çocukları sevgiyle selamlayarak, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti. 
Dürüst, "izci olmak bir ayrıcalıktır" diyerek, bu haftayı bütün dünya izcileriyle kutlamak ve yaşatmaktan onur duyduklarını vurguladı. 
Konuşmaların ardından izcilik ateşi yakıldı, kortej düzenlendi, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu. 
İzciler, Selimiye Meydanı’na varışla birlikte İzci Şöleni ve Kermesi başlattı. Etkinlik, tüm izcilerin "Özgür Düşünce" balonlarını göğe bırakması ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474