banner564

Milyarlık proje hayali

Rum tarafı, Suriye’nin yeniden inşası sürecinde ihale kapmak için Lübnan ile ortaklık kuruyor

Milyarlık proje hayali
banner598
 Rum ve Lübnan Ticaret ve Sanayi odalarının ortaklaşa düzenledikleri toplantının ilk gününde, Suriye’nin yeniden inşası sürecinde işbirliği olanakları görüşüldü.
   Simerini gazetesinin haberine göre; Lübnan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohamad Choukair, savaşın sona ermesinden sonra Suriye’de yapılacak büyük inşaat projeleri için Rum şirketlerle ortaklık yapabileceklerini belirtti. 
   Choukair, “Lübnan, Suriye’nin yeniden inşasında önemli rol oynayacak. Halen her ay Avrupa’dan şirket temsilcileri bizimle görüşmeye geliyor, neden Kıbrıs’tan büyük şirketler de olmasın? Savaş bittikten sonra milyonlarca, hatta milyarlarca Euro’luk altyapı projesi gerekecek” dedi.
   Güney Kıbrıs ile Lübnan arasında dostane ilişkiler bulunduğunu ancak ticaret ilişkileriyle ilgili verilerin tatmin edici olmadığını da belirten Choukair, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması yöntemlerinin incelenmesi ümidini dile getirdi.
   Choukair, Lübnanlı işadamlarının Güney Kıbrıs’ta gayrı menkul piyasasına yatırım ilgisinin tatmin edici düzeyde olduğunu ve turizm ve sanayi sektörlerine yatırım perspektifleri de bulunduğunu anlattı.

Yatırımlara ilgi var
   Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) Genel Sekreteri Marios Çakkis, Lübnanlı yatırımcıların yatırım ilgisinin kendilerini memnun ettiğini belirterek “biz Kıbrıs’ta, özellikle de gayrı menkul alanında perspektifler görüyoruz çünkü birçok Lübnanlı kendine ikinci bir üs arıyor” dedi.
   Çakkis Lübnanlı yatırımcılara, Güney’de kayıt yaptırabilmeleri için vergi ve hukuk sistemini anlatacaklarını, Lübnan’la uzak güzergahlardan gelen turistler için ortak turizm paketleri oluşturma olasılığını inceleyeceklerini anlattı.
   Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ise, 120 Lübnanlı yatırımcıyı çekmiş olmasından dolayı “başarılı” diye nitelediği forumda “hedefimiz, Lübnanlı ve diğer işadamlarının nasıl işleyeceğini bileceği öngörülebilir bir yatırım ortamı yaratmaktır” dedi.
    Turizm beklentilerinden de söz eden Lakkotripis, İngiltere’den yapılan rezervasyon rakamlarının çok cesaret verici olduğuna işaret ederek, rezervasyonların 2015-2016 kış dönemi için yüzde 22, 2016 yazı için yüzde 15 ve 2016-2017 kış dönemi için de yüzde 45 artış öngördüklerini anlattı.
Fileleftheros haberi “Kıbrıs’a yatırım ve Şirketlerin, Suriye’nin Yeniden İnşasında İşbirliği” başlığıyla okurlarına aktardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473