banner564

Murat Dalkılıç ve Hande Erçel, Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi eldı

Emeği geçenleri kutladılar

Murat Dalkılıç ve Hande Erçel, Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi eldı
banner598

 Merit International Hotels bünyesinde bulunan Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merit Merkezi; yaralı deniz kaplumbağalarını tedavi ve rehabilite edebilmek amacı ile 1 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor.

Birçok ünlü ismin ziyaret etmekten keyif aldığı merkez, bu kez de değerli şarkıcı Murat Dalkılıç ve başarılı oyuncu Hande Erçel’i ağırladı. Merkezde tedavi altında bulunan deniz kaplumbağalarını görme şansı yakalayan ünlü isimler, bu derece anlamlı ve doğayı sahiplenici bir projeyi gerçek kılan Merit ailesini ve en başta proje mimarı Hande Tibuk ve ekibini gönülden tebrik etti.  5 yaşındaki minik deniz kaplumbağamızı 27 Eylül saat 17.00’de Merit Crystal Cove Hotel ve Merit Royal Hotel Ortak plajından törenle deniz bırakıldı. 
Kurulduğu günden bu yana boğulma, kafa yaralanması, organ eksikliği vakalarının yoğun olarak geldiği merkeze, geçtiğimiz günlerde ulaştırılan bir yeşil deniz kaplumbağasının bağırsaklarından ip, plastik ve metal parçaları olmak üzere yaklaşık 120 adet yabancı cisim çıkarıldı. Net Holding Murahhas Üyesi, Rehabilitasyon Merkezimizin Kurucusu Hande Tibuk “Bu plastik atıklar, merkezimize tedaviye gelen kaplumbağalarımızla gerçekle yüzleştiğimiz neticelerdir. Doğa bir bütündür ve bizlerde bu bütünün parçası olarak, kirliliğin hızla arttığı deniz ekosisteminden etkilenmekteyiz. Bu nedenle deniz kirliliği konusunda tüm deniz canlılarımız ve insanlık adına, atıklarımız son derece önem taşımaktadır” dedi.
“Meritta Rehabilitasyon Merkezi Projesi Proje Müdürü Silem Sargın Kara ise “Merkezimize son gelen deniz kaplumbağamızla bir kez daha denizlerimizdeki plastik ve ağır metal kirliliğinin büyük boyutlara ulaştığına dikkat çekti.  Birçok deniz canlısı kirlilik nedeniyle yaşamlarını kaybetmektedir. Denizlerimizin temizliği konusunda Kuzey Kıbrıs insanımızın hassasiyetini arttırmalıyız” ifadelerini kullandı.  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474