banner564

Okullarda “İklim Değişikliği” konulu eğitimler başladı

Altı bölgede altı ay sürecek

Okullarda “İklim Değişikliği” konulu eğitimler başladı
banner598

Cumhurbaşkanlığı “Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi” kapsamında okullarda “İklim Değişikliği” konulu eğitimler başladı.
Verilen bilgiye göre, Beyarmudu İlkokulu ve Türkmenköy İlkokulu’ndan başlatılan etkinlikler KKTC genelinde, altı bölgede, altı ay sürecek.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, “Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi” kapsamında Türkmenköy İlkokulu ve Beyarmudu İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
Sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet eden Meral Akıncı, öğrencilerin çevre konuları başta olmak üzere çeşitli sorularını yanıtlayarak, çevre temizliği ve çevre konusunda farkındalık oluşturulmasının önemine değindi.
 “Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi”, ilkokul öğrencileri ile öğretmenleri arasında iklim değişikliği farkındalığının artırılması; ada genelinde enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konularında alışılagelmiş davranışların değiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Güvenir Vakfı ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliği halinde sürdürülecek projede, Şerife Gündüz ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Danışmanı İlkşen Varoğlu Atik başkanlığında KKTC Cumhurbaşkanlığı Çevre Teknik Komitesi Üyeleri, Yakın Doğu Üniversitesi Çevre Eğitimi ve Yönetimi doktora öğrencileri tarafından verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473