banner564

Akıncı’ya cevap verdi

Talat, "Cumhurbaşkanının görevi tek başına hedefler belirleyerek tüm toplumu duvara toslatmak olamaz” dedi

Akıncı’ya cevap verdi
banner598

 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Mehmet Ali Talat, “Sayın Cumhurbaşkanına birkaç söz” başlıklı açıklamasında, “Eleştiri ile saldırıyı ayırt edememek ülkeyi yöneten insanlar için kabul edilebilecek bir özellik olmasa gerek. Çünkü bu, her şeyi ben bilirim anlayışı ve kibirle beslenen bir özelliktir. O tür yöneticinin hatalarını söylemek kimsenin haddine değildir, eleştiren kişi kendinden daha iyisini bilemez, o nedenle hatalarını söylemek küçük dağları yaratan yöneticiye saldırı demektir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Talat, siyasi hayatı boyunca ideolojik karşıtlarına bile saldırıda bulunmuşluğu olmadığına işaret ederek, ülkedeki, Türkiye’de, Avrupa ve diğer ülkelerde siyasetçi ve zaman zaman da askeri makamlarla tartışmalarında, ne kadar sertlik olsa da diyalogdan hiç kopmadığını vurguladı.
Talat, “Onlara asla biat etmedim. Annan Planı’nın en sıcak günlerinde dahi uzlaşmaz karşıtlık içerisinde bulunduğum kişi ve çevrelerle bile diyalog kurabilmiş, o günlerin tatlılıkla aşılabilmesine katkı koyabilmiştim” dedi.
Talat, Kıbrıslı Türklerin çözüm ve barış istediğine işaret ederek, bugün için federal çözümden başka bir alternatif olmadığını ve tarafları ikna etmenin ise Cumhurbaşkanı’nın görevi olduğunu belirtti.
Talat, “Cumhurbaşkanı seçimde aldığı oyu bugünkü siyasetinin halk tarafından desteklendiğinin kanıtı olarak algılıyor. Kıbrıs Türk halkının çözümden yana olduğu bilinen bir gerçek olmakla birlikte Cumhurbaşkanının görevi bunu başarmak, başka etkenler nedeniyle başaramasa da çözümün önündeki engelleri kaldırmaktır. Aldığı oylar bunun içindir. Hepimiz bunun için destek olduk…
Cumhurbaşkanının görevi tek başına hedefler belirleyerek tüm toplumu duvara toslatmak olamaz. Buna hiçbir hakkı yoktur” dedi.

“Eleştiri ancak cumhurbaşkanını güçlendirir”

Mehmet Ali Talat, kendi döneminde eleştirilerden hiçbirinin saldırı olarak değerlendirilmediğini çünkü eleştirinin Cumhurbaşkanını güçlendirdiğini belirterek, “Hele eleştiriye değer vererek onu anlarsa tarihe damga vurur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473