banner564

Senfoni konserini, çocuklarla birlikte Cumhurbaşkanı Akıncı ve Bakan Özyiğit de izledi

Güzel bir etkinlik oldu

Senfoni konserini, çocuklarla birlikte Cumhurbaşkanı Akıncı ve Bakan Özyiğit de izledi
banner598

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı iş birliğiyle çocuklara yönelik düzenlenen, eğitim konserlerinin sonuncusu Gazimağusa’da dün gerçekleştirildi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan senfonik konseri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit çocukların arasında izlediler.
Çocukların müzik eğitiminde önemli bir eser olarak kabul edilen, Sergei Prokofiev’in “Peter ve Kurt” isimli senfonik masalının  sahnelendiği konserin  şefliğini Ali Hoca  anlatıcılığını Kıbrıslı Türk ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Hüseyin Köroğlu  yaptı. Başkemancı olarak da Nihat Ağdaç yer aldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eğitim konseri sonunda orkestra ve  konseri izleyen çocuklarla birlikte özçekim gerçekleştirdi.
Çocuklara “Beğendiniz mi, böylesi programlaırn yeniden yapılmasını istiyor musunuz” sorusuna “evet” yanıtı alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ”Bu güzel etkinliğin devamını ben de istiyorum” dedi.
Akıncı,  çocuklara “En az bir müzik aletini kendinize dost edinin. Ömür boyu size ihanet etmeyecek bir dost kazanacaksınız” tavsiyesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473