banner564

Kalkınma öncelikli hedef

Tatar, Türkiye’nin destek ve katkıları ile KKTC’de önemli gelişmelerin sağlanabileceğini söyledi

Kalkınma öncelikli hedef
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, İskenderun ve Antakya’daki temas ve incelemelerini tamamlayarak dün öğleden sonra yurda döndü.

Verilen bilgiye göre, Tatar, dönüşü öncesinde Hatay Valisi Rahmi Turan ile Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u da ziyaret etti.
Tatar, ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin her yönüyle, her geçen gün biraz daha geliştiğini yerinde görmekten son derece memnun ve mutlu olduğunu söyledi.
Tatar, her geçen gün biraz daha fazla büyüyüp güçlenen Türkiye’nin destek ve katkıları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de önemli gelişmeler sağlanabileceğine, büyük hedeflere ulaşılabileceğine inanç belirtti.
 “Ulusal Birlik Partisi’nin KKTC’de bir kalkınma  hamlesi yapmak, ülkeyi istikrarlı kalkınma sürecine sokmak istediğini” anlatan Tatar, “ Yapacak çok şey var. Türkiye ile samimi işbirliği içinde aşılamayacak sorunumuz yoktur.”
Ziyaretlerinde Kıbrıs konusuna da değinen Tatar,  Rum tarafının anlaşma istediğine parti olarak asla inanmadıklarını, bu nedenle artık iki Devletli çözümün gündeme gelmesini istediklerini kaydetti.
Tatar konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
“Kıbrıs’ın Türkiye için büyük stratejik değeri olduğunu, herkes Kıbrıs’a yerleşmeye, Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’ya yerleşmeye çalışırken kimsenin Türkiye’nin Kıbrıs’tan çıkmasını isteyemeyeceğini” ifade eden UBP Genel Başkanı Tatar, “ bundan da ötesi Türkiye bizim isteğimizle Kıbrıs’tadır ve Türkiye bizim can ve mal güvenliğimiz demektir. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi bizim için vazgeçilmezdir. Bunu şu veya bu oyunla, şu veya bunu vermekle ortadan kaldırmalarına asla razı olamayız.”

Taçoy: Yoğun çalışma içindeyiz
Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, devlete ve halka en doğru, en etkin hizmetleri verebilmek için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirtti.
Hasan Taçoy yazılı açıklama yaparak bugün Girne’de başlayacak ve üç hafta sonu olmak üzere toplam 6 gün sürecek, “Daha güçlü UBP, daha güçlü KKTC için birlikte büyük hedeflere” konulu, Siyasal Stratejiler ve Vizyon Çalıştayı hakkında bilgi verdi.
Accapulco Otel’de yer alacak olan ve saat 09.30’da başlayacak çalıştayla ilgili bilgiler verdiği açıklamasında Taçoy, Ulusal Birlik Partisi kökü 1950’li yıllara kadar dayanan çok güçlü bir milli, siyasal, sosyal hareketin devamı olduğunu kaydetti.
Taçoy, “Bu hareket bu anlayış Kıbrıs Türk Halkı’nı yok olmaya yüz tutmuş bir azınlık durumundan Devlet sahibi bir halk olgusuna taşımıştır. Yeterli görmesek de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bütün kalıcı eserlerin, sosyal Devlet anlayışının altında UBP’nin mührü vardır” dedi.
UBP’nin “görev partisi” olduğu görüşünü ifade eden görevlerinin devleti yaşatıp yüceltmek, halkın yaşam kalitesini artırmak ve Anavatan Türkiye ile ilişkilerini sürekli geliştirmek olduğunu söyleyen Taçoy, “Bu anlayışla parti olarak yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz.UBP olarak Devletimize, halkımıza en doğru, en etkin hizmetleri nasıl verebilmek için yoğun bir çalışma içindeyiz” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473