banner564

Vizyondaki filmler

Köfte yağmuru 2009 yılının kasım ayında sinemaseverlerle buluşan ilk film köfte Yağmur'unda başrol mucit Flint Lockwood, bildiğimiz suyu gıda maddesine dönüştürebilen bir makine icat etmişti. Flint’in yegane arzusu insanları mutlu etmekken, işler biranda kontrolden çıkmıştı. Sonuçta Flint sevgili makinesini maalesef imha etmek zorunda kalmıştı. Devam filmindeyse Flint, artık çalışmadığına inandığı icadının bir işlev bozukluğundan dolayı halen çalıştığını öğrenir. Üstelik evrimsel bir hataya neden olmuştur! Flint ve arkadaşları bu sefer dünyayı, makinesinin ortaya çıkarttığı yiyecek-hayvan karışımı, mutant yaratıklardan kurtarmak zorundadır! Filmin yönetmenliği Cody Cameron ve Kris Pearn ikilisinde...

Vizyondaki filmler
banner598

 

Jack Ryan: Gölge Ajan

Afganistan'da denizci olarak yaptığı askerlikten sonra Jack Ryan, beladan uzak sakin bir hayat sürmeye başlamıştır. Artık herhangi bir risk almadan huzur içinde yaşamayı prensip edinmiştir.  Wall Street'te bir Rus milyarder için mali danışmanlık yapan Jack Ryan, kendini bir anda teröristlerin hazırladığı bir planın içinde bulur. Şimdi yapması gerekense ülkesinin ekonomisini çökertecek olan bu komployu durdurmaktır. Planın sorumlusunu öğrenen Jack'in Moskova'ya gitmesi gerekir. Tek başına halletmeye çalışacağı bu görevde bildiği her şeyi kullanacaktır. Jack görevi tamamlamakta ve bu komplodan canlı çıkmakta kararlıdır. Tom Clancy'nin yarattığı bir roman karakteri olan Jack Ryan'ı Chris Pine canlandırıyor. Senaryoyu ise David Koepp yazmış . 

 


Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı

 

Tarihin en ayrıksı karakterlerinden biri olan Frankenstein'ın üzerine çekilen onlarca filmden sonra yepyeni bir hikayeye odaklanan I Frankenstein, Dr. Victor Frankenstein'ın kendi elleriyle yarattığı Adam'ın hikayesini ele alıyor. Adam yaratıldığı günden bu yana, yaklaşık 200 yıldır amaçsız bir şekilde hayatını devam ettirirlen kendini Gargoyle ve İblisler arasındaki savaşın tam içinde bulur. Her iki taraf da Adam'ın ölümsüzlük sırrını elde etmeye çalışmaktadır. Adam ise insanoğlunun sonunu getirmekte olan bu savaşı durdurabilecek şeye sahip olan tek varlıktır.
Orijinali Mary Shelley tarafından Frankenstein or the Modern Prometheus ismiyle 1818 yılında yayınlanan hikaye, 1910 yılında ilk kez sinemaya uyarlandığından bu yana çeşitli örnekleriyle beyaz perdede canlandı. Bu son uyarlamanın yönetmen koltuğunda Karayip Korsanları: Kara İnci'nin Laneti ve Avustralya filmlerinin senaryolarını yazan Stuart Beattie bulunuyor.

 

Şeytanın Günü

Zach ve Samantha çifti birbirlerini çok severek evlenmişler ve balayına çıkmışlardır.  Fakat ne olduklarını çözemedikleri garip bir gece geçirirler. Eve döndükten bir süre sonraysa Samantha hiç beklemediği halde hamile kaldığını fark eder. Gerçekten bir aile olmaya başladıklarını hisseden çift, yeni bebekleri için çok heyecanlıdır. Fakat Samantha'nın hamileliği zaman geçtikçe sıradışı bir hal alır. Hem bedeninde hem psikolojisinde sıra dışı gariplikler vardır... Başta bunu hamileliğin verdiği hassasiyete bağlayan Zach, zamanla erken gerçekleşen bu gebeliğin düşündüğü gibi olmadığını anlayacak ve çift kamera kayıttayken korkunç deneyimler yaşayacaktır. Filmin yönetmenleriyse daha önce V/H/S (2011) projesinde yine yönetmen olarak yer alan Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett. 


Düzenbaz

 

1970'lerde geçen gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde usta dolandırıcı Irving Rosenfeld ve ortağı Sydney Prosser genç ve yetenekli Netspor bir FBI ajanı olan Richie DiMaso tarafından yakalanır. Hüküm giymemelerinin ise tek bir yolu vardır: FBI için çalışmak... FBI'ın üst kademeli yöneticilerinden gelen bu teklifi kabul ederler; görevleri ise kendileri gibi usta bir şekilde dolandırıcılık yapan kimi insanları teşhis etmektir. Ajan DiMaso ve çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan plana göre, bir kumar cenneti olan Arap Şeyhi’nin yönettiği Atlantic City'de ünlü kumarcıların katıldığı geniş çaplı bir oyun organize edeceklerdir. Başlarda son derece masumane ve zekice görünen bu plan, zamanla değişime uğramaya başlar.
Filmin yönetmenliğini Silver Linings Playbook filmiyle senenin en ses getiren yapımlarından birine imza atan ve bu filmle iki dalda Oscar'a da aday gösterilen David O. Russell yürütüyor. Yıldız oyuncularıyla dikkat çeken filmin oyuncu kadrosunda Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale, Amy Adams ve Jeremy Renner bulunuyor.

 


 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 04:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474