banner564

Tarihle iç içe geçen 57 yıl

1957 yılından beri eğitimlerine hiç ara vermeden devam eden Atatürk İlkokulu, son yapılan tadilattan sonra çağdaş bir görünüm kazandı

Tarihle iç içe geçen 57 yıl
banner598

Kıbrıs Cumhuriyeti kurulmadan önce, 1957 yılında İngiliz döneminde kurulan Atatürk İlkokulu, verdiği eğitim hizmetini aralıksız 57 yıldır devam ettiriyor. Lefkoşa Surlariçinde eğitim hizmetini devam ettiren bu okulumuzda bu gün tolam 300 öğrenci öğrenim görüyor.

 

Okul 2010 yılında tamamen yenilendi

Çok uzun yıllardır faliyette bulunan Atatürk Taraftarium İlkokulu, 2010 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığının da destekleri ile tamamen yenilendi. Okulun çehresi bu yenilemeden sonra değişerek modern bir görüntü kazandı. Okulun iç ve dış yüzeyi yanında tüm sınıflar, ortak kullanım alanları ve okulun ihtiyacı bulunan tüm araç ve gereçler bu yenileme sonunda okula kazandırıldı. Bu öğrenim yılında toplam 300 çocuğun eğitim gördüğü Atatürk İlkokulunda her sınıf için 3’erden olmak üzere 15 ders sınıfı bulunuyor. Okulda resim, müzik, bilgisayar odası yanında, kütüphane, Laboratuvar ve bir de tiyetro salonu mevcut.

 

Daha çok çaba gerekiyor

Okul yönetimi, okuldaki eğitim seviyesinin oldukça iyi olduğunu belirtti. Ancak okulun bulunduğu bölge itibari ile okul – aile – çocuk bağlamında ailelerin durumundan dolayı, okulda görev yapan eğitmenlerin çok özverili olmaları gerektiği vurgulandı. Bu okuldaki eğitmenlerin çocukların eğitimi için diğer okullara nazaran daha çok çaba gösterdiği ve gerektiği zamanlar çocuklarla bire bir ilgilenildiği de verilen bilgiler arasında. Bu olumsuzluklara rağmen diğer yaşıtlarına sunulan imkanlar da göze alındığında genel olarak öğrencilerin çok iyi durumda olduğu, hatta aralarında çok başarılı çocukların bulunduğu söylendi.

 

İmkanlar dahilinde gözlem gezileri yapılıyor

Atatürk İlkokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği eğitim programı yanında çocuklara görerek ve yaşayarak eğitim verilmeye de çalışılıyor. Ancak bu işlemler okul ve çocukların mevcut imkanları dahilinde yapılıyor. Verilen bilgiye göre okuldaki her sınıfla yılda 2,3 kez gözlem gezileri düzenleniyor. Bu arada toplam 28 eğitmenin bulunduğu bu okulumuzda sınıflardaki ortalama öğrenci sayıları da 20-25 civarında. Yine okulda özel eğitime muhtaç çocuklar için 1 rehber 1 de özel eğitmen bulunuyor. Okuldaki 15 dersliğin tamamında projeksiyon ve bilgisayar da mevcut.

 

Hentbol kızlarda 11 yıldır şampiyon

Bu ilkokulumuzda spora özel bir önem veriliyor. Öyleki İlkokullar arası kızlarda Atatürk İlkokulu tam 11 yıldır ard arda şampiyon oluyor. Bu okulumuzun kız hentbol takımının çok uzun zamandır bükülemeyen bileğinin uzun zaman daha bükülememesi için de gerekli çalışmalar şimdiden başladı. Okulun hentbol kızlarda gelenek alan şampiyonluğu dolayısı ile bu okuldaki kızların tamamının hentbol takımında oynamak istemeleri adeta bir hedef haline gelmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 05:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474