banner564

Garantisi devlet

Bank of Cyprus 900 milyon Euro’luk tahvil satacak

Garantisi devlet
banner598

   Bank of Cyprus’un gelecek pazartesi itibarıyla 900 milyon Euro değerindeki tahvilleri serbest bırakıcağı ve Rum Yönetimi’nin Banka’nın 2 milyar 900 milyon Euro’luk tahvillerine teminat verdiği bildirildi.

   Bankanın ayrıca, hisselerinin yüzde 99,7’sine sahip olduğu Ukrayna’daki “PJSC Bank of Cyprus” adlı bankayı bir Rus bankasına satma aşamasında olduğu da açıklandı.

   Fileleftheros Gazetesi, Bank of Cyprus’un uygulayacağı bu kararların ekonomiye katkı sağlayacağına dikkat çekti.

 

Çok yönlü olumlu sonuçlar

 

   Gazeteye göre, “Kıbrıs Bankası”nın 900 milyon Euro’luk tahvilleri serbest bırakacak olması, piyasadaki likiditenin artması, özel kişi ve şirketlerin borç ödemesi, deneme bonusu işadamları tarafından döner sermaye edinilmesi ve gayrı menkul piyasası açısından çok yönlü olumlu sonuçlar getirecek.
   Rum Maliye Komitesi, “bank of Cyprus” tahvillerine 2,9 milyar Euro’luk devlet garantisi verildiğine dikkat çekti.

   Habere göre, diğer bir gelişme de hisselerinin yüzde 99,7’sine sahip olduğu Ukrayna’daki yan kuruluşu PJSC Bank Of Cyprus’un satış görüşmelerinin de ileri aşamada olması.

PJSC Bank Of Cyprus’un 250 milyon Euro karşılığında bir Rus bankasına satılacağı belirtilirken, ülkenin 14 bölgesinde toplam 42 şubesi bulunan bankanın 2008 yılında “Kıbrıs Bankası” tarafından 52 milyon Euro’ya satın alındığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 05:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474