banner564

6 ayı yandı

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünden bu yıl mezun olan Emre Şahin, okulun yaptığı hata nedeni ile yedek subaylık sınavına giremediğini iddia etti

6 ayı yandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ da yaşanan olay duyanlara “Burası KKTC olur böyle şeyler” dedirtecek türden.  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünden bu yıl mezun olan Emre Şahin isimli genç vatani görevini yapmak için başvurduğu Asal Şube’de, mezun olduğu  okulunun  kendisini başarısız olarak gösterdiği gerekçesi ile yedek subaylık sınavına katılamayacağını öğrenince büyük şok yaşadı. 
Soluğu Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrenci işlerinde alan baba Saim Şahin ise işittikleri karşısında oğlundan daha da büyük şok yaşadı. Oğlu Emre’nin başarıyla okulunu bitirmesine rağmen, Asal Şube’ye gönderilen kayıtlarda yapılan küçük yanlışlık Emre Şahin’i başarısız olarak gösterdi.
Yaşadıkları bu ilginç ancak sıkıntılı olayı Diyalog’a  anlatan baba Saim Şahin, oğlu Emre Şahin’ in 2013-2014 Akademik yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünden mezun olduğunu söyledi. Mezuniyet döneminde olunması nedeniyle son başvuru tarihi 24 Haziran 2014 olan Yedek Subaylık sınavından yararlanmak isteyen oğlunun, Asal Şube’ye gidip başvuru yaptığını anlatan Saim Şahin, Asal Şube’de kendilerine okulun mezuniyet sonrası gerekli listeyi kendilerine aktaracaklarını belirterek, Emre Şahin’in başvurusunun alındığını kaydetti. 
1 Temmuz’da okulun öğrenci portalında açıklanan notlarda oğlunun mezuniyetinin kesinleştiğini ifade eden Saim Şahin, 3 Temmuz’da yeniden Asal Şube’ye gittiklerinde büyük bir şok yaşadıklarını söyledi.

Listede Emre Şahin başarısız 
DAÜ tarafından Asal Şube’ye gönderilen listede oğlu için “başarısız” yazdığını dile getiren Saim Şahin, bu gelişmenin ardından  soluğu DAÜ’de aldıklarını söyledi. Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcısı Mustafa Uyguroğlu’nun gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kendilerine “Bir yanlışlık yaptık, siz % 100 haklısınız” diyerek ikinci bir şok daha yaşamalarına neden olduğunu  dile getiren Saim Şahin, Uyguroğlu’nun  kendilerine ‘yasal olarak haklarınızı arayabilirsiniz’ dediğini ifade etti.

Dilekçelerden hala bir sonuç çıkmadı
Bunun üzerine Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Arter ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne 7 Temmuz 2014 günü dilekçe verdiklerini anlatan Saim Şahin, henüz dilekçe ile ilgili bir sonucun çıkmadığını belirtti. Okulun yaptığı hata nedeni ile oğlunun mağdur olduğuna işaret eden Saim Şahin, “Oğlum ya yedek subay olamayacak, ya da bir sonraki yedek subay sınavına girebilmek için askerliğini boşu boşuna 6 ay ertelemek zorunda kalacak” şeklinde konuştu.  
Konuyla ilgili Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına’ da bir dilekçe vereceklerini anlatan Şahin, oğlunun mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.

Bir hata yapıldı
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız DAÜ Reketör Yardımcısı Mustafa Uyguroğlu, bu yıl üniveriste olarak sömestri 15 gün kaydırdıklarını ve askerlik yoklaması tarihi olan 24 Temmuz’da  üniversitede hala sınava girildiğini belirtti. “Sınavların ardından öğrencilere kolaylık olması nedeniyle durumlarını yazılı olarak askerlik şubesine 2 Temmuz tarihinde gönderdik. Ancak gönderilen bu yazıda bu öğrencimizle ilgili bir hata oldu, ancak bunda bir kasıt yoktur” şeklinde konuşan Uyguroğlu, olanlardan dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474