banner564

‘OHİ’ çanları çalıyor

Kıbrıs konusunu masaya yatıran Sen Sinod Meclisi yine olumsuz kararlar üreterek, Rum halkına ‘Türk planlarını yok etme’ çağrısında bulundu

‘OHİ’ çanları çalıyor
banner598

   Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos başkanlığında toplanan Sen Sinod Meclisi’nde Kıbrıs sorunu masaya yatırıldı. Toplantı sonunda oy birliğiyle alınan kararda Türkiye’nin “nihai ve vazgeçilmez hedefinin Kıbrıs’ın tamamına el koymak ve Türkleştirmek olduğu” iddia edildi. 

   Rum siyasi liderliğine ve Rum halkına “Türk planlarını bertaraf etme” çağrısında bulunan Sen Sinod Meclisi,  Doğu Akdeniz bölgesinde son zamanlarda Rum tarafını cesaretlendiren gelişmeler olduğuna dikkat çekerek, Mısır’daki İslam devleti düşürülürken, hidrokarbon nedeniyle İsrail-Güney Kıbrıs  yakınlaşmasından övgüyle söz edildi. 
   Meclis kararlarında, Rum siyasi liderliğine de şu telkinlerde bulunuldu:
    “Siyasiler halk arasındaki itibarlarını geri kazanmalı, ülkeyi ekonomik çöküşe götürenler yargı önüne çıkarılmalı, eğitime daha çok özen gösterilmeli, inanç, ırk değer ve idealler restore edilmeli. Kıbrıs Kilisesi’nin Hıristiyan cemaati de ibadetlerini artırmalı.” 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474