banner564

Çiçek niyetine!

Narkotiğin Girne’de bir eve düzenlediği operasyonda bahçedeki saksıya ekilmiş hintkeneviri ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı

Çiçek niyetine!
banner598
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, Girne’de de saksıya ekilmiş halde  Hintkeneviri türü uyuşturucu  ele geçirdi. Kaldıkları evde ekili halde dört kök Hintkeneviri bulunan 34 yaşındaki Durmuş Bıçak ve 20 yaşındaki Serkan Can gözaltına alınarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, aldıkları bir ihbar üzerine 21 Temmuz’da  Girne’de operasyon düzenlediklerini anlatan polis memuru, zanlılar Durmuş Bıçak ve Serkan Can’ın evlerinde yapılan aramada boyları 4 ile 8 santim arasında değişen dört kök Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bitkisi ele  geçirildiğini belirtti. Zanlıların gözaltına alındığını anlatan polis, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

Biri getirdi diğeri ekti
Polis,  soruşturmada,  Hintkeneviri bitkisinin tohumunun zanlı Serkan Can tarafından Mart 2014 tarihinde Türkiye’den KKTC’ye getirildiğini tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlı Can’ın tohumları zanlı Bıçak’e verdiğini, zanlı Bıçak’ın ise aldığı tohumları Girne’deki evinin bahçesindeki saksılara ektiğini kaydetti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Polis, bitkilerin laboratuvara gönderildiğini, mesele ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve aranmakta olan emareler bulunduğunu belirterek, devam eden soruşturma kapsamında zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474