banner564

‘Selam Tevdit’

Önceki akşam başlayan ve dün de devam eden ‘paralel yapı’ operasyonunda çok sayıda polis ‘casusluk’, ‘usulsüz dinleme’ ve ‘sahtecilik’ gibi iddialarla gözaltına alındı

‘Selam Tevdit’
banner598
   Türkiye’nin değişik illerinde önceki gece başlayan 'paralel yapı' operasyonlarında 200'e yakın adres arandı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçlarına karıştıkları öne sürülen 67 polis gözaltına alındı.
   Yapılan açıklamalarda başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı’nın ‘casusluk iddiası ile’ dinlendikleri ileri sürüldü.
   Gözaltına alınan isimler arasında eski İstanbul Terörle Mücadele Müdürü Ömer Köse, Balyoz, KCK gibi operasyonları yöneten Eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün de var. İki isme de kelepçe takıldığı görüldü.
   Başsavcılık operasyonla ilgili açıklama yaptı. 'Selam Tevdit' soruşturmasının casusluk amacı taşıdığı, ortada bir örgüt olmadığı, bir kurgu oluşturularak Başbakan, Bakanlar ve MİT müsteşarının dinlendiği belirtildi. Bu konuyla ilgili 76 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu duyuruldu. Açıklamanın ikinci kısmı ise yasadışı dinlemelerle ilgili. Bu kapsamda da Emniyet İstihbarat şubesinden 39 isim hakkında yakalama, gözaltı kararı verildi.
Geceyarısı düğmeye basıldı,  eş zamanlı operasyonlar başladı. Operasyonun, Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere karşı yapıldığı ve suçlamaların; özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığını ihlal, casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, sahte delil üretme ve soruşturmanın gizliliğini ihlal olduğu kaydedildi.  
 
Casusluk suçlaması

   Açıklamada Selam Tevdit soruşturmasına yönelik çarpıcı ifadeler yer aldı.  Açıklamada "Selam Tevhid adlı örgüt kuruldu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmiştir. Söz konusu soruşturmada 76 emniyet görevlisi hakkında da yakalama ve gözaltı talimati verildi.  
    Selam Tevhid  örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde, bir kurgu oluşturularak, Türkiye  Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının, diğer ülke yetkilileri ile görüşmeleri  kaydedildi" bilgisine yer verildi. "Selam-tevhid adlı  örgüt adıyla soruşturma yapan gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76  emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an  itibariyle 52 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.
 
MİT Müsteşarı da dinlendi

    Savcılıktan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:
    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kapatılan TMK 10 ile yetkili bölümünde 2010 yılından beri yürütülen ve daha önce konuyla ilgili C.Başsavcılığımızca açıklama yapılan sözde selam-tevhid adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlanıp 251 kişi hakkında Takipsizlik kararı verildiği.
    Karar gerekçesinde de belirtildiği üzere ortada terör örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde bir kurgu oluşturularak 2010 yılında soruşturmaya başlandığı, yaklaşık 3 yıl süreyle 251 hedef kişi toplamda 2280 kişinin dinlendiği, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ının ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedildiği. MİT müsteşarının kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenip kaydedildiği, özetle casusluk yapıldığının tespiti ü/erine 21.7.2014 tarihli talimatımızla söz konusu selam-tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş olup, şuan itibariyle 52 şüphelimiz alınmış diğer şahısların yakalanmaları ve gözaltına alınmaları yönündeki uygulamalar halen devam etmektedir.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474