banner564

Her yerde ‘çile’

Araç Kayıt Dairesi’nde bilgisayar sistemi çöktü, tamirden sonra muayene işlemleri için daireye akın eden vatandaşlar saatlece sıra beklemek zorunda kaldı

Her yerde ‘çile’
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kuzey Kıbrıs’ın en çok gelir getiren kamu kuruluşlarından ‘Araç Kayıt Dairesi’nin bilgisayar sisteminde meydana gelen teknik arıza, hem çalışanları, hem de işlem yaptırmak isteyen vatandaşları günlerce perişan etti.
   Arızanın giderildiğini öğrenen ve kayıttan düşen araçlar için çıkarılan aftan yararlanmak isteyen vatandaşlar dün Araç kayıt Dairesi’ne akın etti. Çok sayıda vatandaş ise araç muayenesi için kayıt yaptırmak istedi.
   Yaklaşık 800 kişiye ‘sıra numarasının’ verildiği dairenin salonunda saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar, tepkilerini ortaya koymak için Diyalog gazetesini arayıp, muhabir talebinde bulundular. Araç Kayıt Dairesi’ne giden Diyalog muhabiri, hem işlem yaptırmak isteyenlerin, hem de işlem yapan memurların ciddi bir sıkıntı yaşadığına tanık oldu.

İşi bırak, para ödemeye git
    Sıra bekleyen vatandaşlar, çalıştıkları iş yerinden kısa süreli izin aldıklarını, ancak saatlerce işe geri dönemediklerini söyledi. Kamu görevlisi olanların sorun yaşamadığını, ancak özel sektörde çalışanların sıkıntı yaşadığını belirten vatandaşlar “hem devlete para ödüyoruz, hem de çile çekiyoruz. Böylesi bir uygulama hangi çağdaş ülkede yaşanıyor?” dedi.
   “Normalde 135 lira olan araç muayene bedeli, cezalı olarak 200 liraya yükseliyor” diyen bir vatandaş, gecikme muafiyetinden yararlanma süresinin yarın dolacağını belirterek, hükümetin bu konuda yeni bir karar almasını ve süreyi uzatmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474