banner564

Kamyoncular ayağa kalktı

Ağır vasıtaların, mesai saatlerinde anayollara çıkışının engellenmesine tepki gösteren nakliyeciler, Gazimağusa’da eylem yaptı

Kamyoncular ayağa kalktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ağır vasıtaların, mesai saatlerinde anayollara çıkışının engellenmesine tepki gösteren kamyoncular, Gazimağusa’da eylem yaptı.
Gazimağusa Serbest Limanı’nda araçları ile toplanan Kamyoncular Birliği, ilgili yasanın derhal iptal edilmesini istedi. İlgili yasa ile kamyonların bir anda trafiğe çıkacağını söyleyen kamyoncular bunun da zaten sorunlu olan trafiği felç edeceğini iddia etti.
Eylemde basına kısa bir açıklama yapan Kamyoncular Birliği Başkanı Mehmet Canova, bu kararı protesto ettiklerini söyledi. Bu uygulamanın tüccarların işine geleceğini ve halka yansıyacağını iddia eden Canova, sadece belirli saatlerde trafiğe çıkacak olan kamyonların yığılma ile trafiği felç edeceğini öne sürdü.

Mustafa Cancuri: Varolan sorunu daha da büyütecek
Canova’nın ardından söz alan Uluslararası nakliyeciler birliği başkanı Mustafa Cancuri, “ sayın başkana katılıyorum” dedi.  Her gemide yaklaşık 80-100 arası kamyon bulunduğuna işaret eden Cancuri, “bu  kısıtlama ile her bir gemideki bu kamyonlar bir anda trafiğe çıkacaklar ve bu da ülkede zaten var olan trafik sıkışıklığını hat safhaya getirecek, trafiğin felç olmasına neden olacak” şeklinde konuştu.

Özkam Nakliyat Şti: Uygulamayı protesto ediyoruz.
Özkam Nakliyat Şirketi yayınladığı  basın bildirisi ile uygulamayı protesto ettiğini açıkladı. Konu ile ilgili kararın nakliyecilere danışılmadan alındığı belirtilen bu bildiride, konu uygulamanın devlet ekonomisine büyük zararları olacağına dikkat çekildi. Çalışma saatlerinin bilhassa limanlarda yetersiz olduğu ülkede, trafiğe çıkma ile ilgili konulan yasaklamadan ötürü ithalat ve ihracatın kesinlikle daha fazla aksayacağının belirtildiği bildiride bu konunun tekrar değerlendirilip yasağın bir an önce geri alınması istendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 10:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ata şayan
Ata şayan - 4 ay Önce

Cancuri ne derse o

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474