banner564

Vatandaştan candan destek

Lefkoşa Girne Kapısı’nda Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi

Vatandaştan candan destek
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
   Sağlık Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ve Thalassaemia Derneği 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla dün Lefkoşa Girne Kapısı’nda Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.
   Kampanya kapsamında Kuğulu Park’a getirilen Kan Bağışı Otobüsü’nde ekipler, dün öğle saatlerine kadar kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan aldı.
   Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği Başkanı Ahmet Ulubay, kampanya nedeniyle Türk Ajansı Kıbrıs’a (T.A.K) yaptığı açıklamalarda, bağış konusunda daha iyi bir noktaya gelindiğini ancak yeterli olmadığını belirterek, halka kan bağışı çağrısı yaptı.
   Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, hedefin kan bağışını artırmak olduğunu ancak kan bağışını artırmak kadar, sürekli kan bağışını sağlamanın da önemli olduğunu belirtti. KKTC’de yılda yaklaşık 14-15 bin ünite kan bağışlandığını kaydeden Özkıran, “Bu sayı yeterli değil” ifadelerine yer verdi.

Varoğlu: Bağışlar yetersiz
    Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, ülkede 150 thalassaemia hastası olduğunu kaydederek, sadece bu hastalar için ayda 600 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.       Varoğlu, “ ‘Kan yok, kan bulamıyoruz’ noktasında değiliz. Son 3 aydır daha rahatız ama bağışlar yine de yetersiz” açıklamasında bulundu.
   Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği Başkanı Ahmet Ulubay ise, açıklamasında, Kan Bağışı Otobüsü ile ilgili bilgi verdi.  Türk Kızılayı’nın otobüsü Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’na bağışladığı aktaran Ulubay, kendilerinin de otobüsü Sağlık Bakanlığı’na devrettiğini söyledi.
   Bu konuda Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, Sağlık Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı arasında imzalanan protokole işaret eden Ahmet Ulubay, gezici otobüsle ilgili organizasyonun söz konusu kurumlar tarafından yapıldığını dile getirdi.

Savaşan: Kan bağışı desteklenmeli
Öte yandan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü çerçevesinde “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi”nin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
   Konsey Başkanı Ahmet Savaşan yayımladığı mesajda, sürekli kan bağışçılığının öneminin anlaşılmasının ülke insanı için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, insanların dış görünüşleri farklı olsa da damarlarında akan kanın aynı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473