banner564

“Delil varsa açıklansın”

Bakan Dürüst’ün, bazı doktorlarla ilgili gündeme getirdiği iddialar, sağlık sektöründeki örgütlerin tepkisini çekti

“Delil varsa açıklansın”
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün, Diyalog TV’de katıldığı programda bazı doktorlarla ilgili gündeme getirdiği iddialar, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin (KTTB) tepkisini çekti.
Tabipleri Birliği, hiç kimse yargısız infaz edilemeyeceği gibi, suçlanan birkaç kişi yüzünden de tüm hekim camiasının zan altında bırakılamayacağını belirtti.
   Her meslekte olduğu gibi, tıp mesleğinde de tüm hekimlerin tıp ahlak ve meslek kurallarına uymak zorunda olduğuna, uyulması gereken kurallar, cezalar ve soruşturma usul ile esasları bulunduğuna dikkat çeken Tabipler Birliği, bunların, gerek Kamu Sağlık Çalışanları Yasasında gerekse Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yasası tahtında Tıp Meslek Ahlak Tüzüğü’nde ve Disiplin Suçları Soruşturma ve Yargılama Tüzüğü’nde belirtildiğini ifade etti.
   Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Sekreter Dr. Sonuç Büyük, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün, tüm hekimleri töhmet altında bırakacak açıklamalarda bulunduğunu savunarak, bunun kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.
   Sonuç Büyük, “ayrıca hayretler içinde bırakmıştır. Eğer ortada tespit edilen bir suç var ise gecikmeden ihbar edileceği yer hekimin bağlı bulunduğu hastanenin başhekimliği veya Sağlık Bakanlığı’dır. Hiçbir disiplin suçu küçümsenemeyeceği gibi cezasız da bırakılmamalıdır” dedi.
KTTB Genel Sekreteri Dr. Sonuç Büyük, son zamanlarda bazı hekimlerin etik, deontolojik değerleri hiçe sayarak açıklamalarda bulunduklarını gözlemlemekte olduklarını da belirterek, “Hekimler hiçbir zaman kendi meslektaşlarını küçük düşürücü ve kötüleyici davranışlarda bulunamaz” ifadesini kullandı.

Tıp-İş, Dürüst’ü istifaya davet etti
Öte yandan Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), önceki gün doktorlara ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü eleştirdi ve “Televizyon ekranlarında bir meslek grubuna bu şekilde karalama yapan bir bakanın devlet yönetiminde yeri yoktur. Kendisini onurlu davranmaya ve istifaya davet ederiz” dedi.

Taşçıoğlu: Emareleri ilgili birimlerle paylaşın
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e, bazı doktorların kliniklerinde kullandığı ilaçları hastaneden aldığına ilişkin emareleri ilgili birimlerle paylaşma çağrısında bulundu.
   Taşçıoğlu, “Tüm hekimlik camiasına yönelik çirkin bir karalama ve çamur atma olarak yaşanan bir söyleme ilişkin elindeki bilgi, belge ve emareleri ilgili birimlerle paylaşıp gereğini yapmadığı ve hekim camiasından özür dilemediği sürece kendisini müfteri (karalamacı) ilan edeceğimizi belirtiriz” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473