banner564

Yalan kampanyası

Ercan İhalesi konusunda şahsına yönelik algı operasyonu yapıldığını söyleyen Ertuğruloğlu, esas amacın şirketin denetimden kaçması olduğunu belirtti

Yalan kampanyası
banner598
 Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Ercan İhalesi konusunda, şahsına yönelik yapılan algı operasyonlarının gerçek amacının, Ercan Havalimanı inşaatını yapan şirketin denetimden kaçması ve üzerine düşen ödemeleri yapmaması olduğunu” belirtti.  Ertuğruloğlu, Ercan İhalesi konusunun artık bir “yalan kampanyası, algı ve Tahsin Ertuğruloğlu’nu şaibelendirme operasyonuna” dönüştürüldüğünü kaydetti. 
   Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı konusunda son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. 
   Ertuğruloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine atandığı bir önceki hükümet döneminde, göreve gelir gelmez Ercan Havalimanı inşaatının bir an önce tamamlanması ve halkın hizmetine sunulması amacıyla çalışmalara başladığını anımsattı. 
   Tüm çalışmalarını ve temaslarını ihale şartnamesi ve sözleşmesine göre yaptığını vurgulayan Ertuğruloğlu, sözleşme dışında hiçbir adım atmadığını kaydetti. 
   Ercan Havalimanı inşaatındaki kontrolörlük hizmetinin nasıl yapılacağının da sözleşmede açıkça yer aldığını ifade eden Ertuğruloğlu, bu konuda yaratılan algı operasyonunun ve ödenmesi gereken paranın sanki “rüşvet istendi” gibi algı yaratılmasının, “yalan kampanyası” olduğunu vurguladı. 

“Garantörlükten vazgeçilemez…”
Öte yandan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, güvenlik ve garantiler konusunda açıklama yaparak, "Kıbrıs Türk halkı sadece Türkiye’nin garantörlüğüne güvenmektedir ve bu konuda önemsenmesi gereken husus da; halkımızın bu hassasiyeti olmalıdır" dedi.
   Ertuğruloğlu, Kıbrıs'taki mevcut garanti sisteminin sulandırılmadan, günün koşullarına uyarlanabileceğini ancak iki taraf arasında olası bir uzlaşıda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adadaki varlığının devamı ve Türkiye’nin tek taraflı müdahale hakkının korunmasının öneminin hiçbir zaman yadsınamayacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473