banner564

İşbirliği üst seviyede

Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2017 Arama Kurtarma Tatbikatının deniz safhası da başarıyla tamamlandı

İşbirliği üst seviyede
banner598
İbrahim DİRAN
Türkiye ve KKTC’nin arama kurtarma unsurlarının katılımıyla düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli -2017 Arama Kurtarma Tatbikatının deniz safhası dün yapıldı. Türkiye ve KKTC’nin arama kurtarma unsurlarının işbirliğini ve eğitim seviyesini denetlemek maksadıyla düzenlenen Tatbikatın deniz safhası Gazimağusa ve Dipkarpaz açıklarında iki senaryo üzerinden icra edildi. Kara safhasının ardından deniz safhasının da icra edilmesiyle Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2017 Arama Kurtarma Tatbikatı sona ermiş oldu.
Tatbikatı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, GKK Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Murat Dirican, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, Tunus, Afganistan, Pakistan, Gambia, Bosna-Hersek, Somali ve Senagal’den askeri gözlemciler, Türkiye’den basın mensupları ve Şehit Caner Gönyeli’nin eşi ve kızı da izledi.

Tatbikata katılan unsurlar
   Tatbikatta, Türkiye’den 1 firkateyn, 2 sahil güvenlik gemisi, 4 sahil güvenlik botu, 4 helikopter, 2 uçak, 1 Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi, Dalış Ehliyet ve Güvenlik Arama Kurtarma Timi, Muharebe Arama Kurtarma Timi; KKTC’den ise 2 helikopter, 3 sahil güvenlik botu, 4 römorkör yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474