banner564

Yürekler ağza geldi

Gönyeli’deki Çetin Kürşat Apartmanı’nın 7’nci katında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında Bayraktaroğlu ailesi ölümden döndü

Yürekler ağza geldi
banner598
Melin DOBRAN
Gönyeli’de sabahın erken saatlerinde çıkan yangın, bölgede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Atatürk Caddesi’nde bulunan Çetin Kürşat Apartmanı’nın 7. katında saat 09.00 civarında yangın çıktı. Söz konusu katta çıkan yangın, balkondan 8. kata sirayet etti. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekibi olay yerine ulaştı. Ekiplerin uğraşları sonucu yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının başladığı ve Aydın Çorakoğlu’na ait olan 7/A numaralı dairede, Sabahattin Bayraktaroğlu, kiracı olarak kalıyordu. 

Canlarını zor kurtardılar
Yangın sırasında 7/A numaralı dairede bulunan Meriç Bayraktaroğlu (K-40), iki buçuk yaşındaki Nurullah Bayraktaroğlu ve bir buçuk yaşındaki Elif Nur Bayraktaroğlu, canını zor kurtararak evden çıkmayı başardı. Mahmut Aşan’a ait olan ve Cemal Çamlıca’nın kiracı olarak kaldığı evde ise yangın sırasında evde olan Hatice Mustafa (K-53), itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Her iki dairede de hasar büyük
Yetkililerden alınan bilgiye göre, her iki dairenin de salon, mutfak ve wc gibi bölümleri tamamen yanarak, kullanılmaz hale geldi. Apartmanın birçok duvarının ise dumandan dolayı islendiği belirtilirken, asansörün de yangından etkilendiği ifade edildi. Yangının, 8. Dairenin salon kısmındaki camın ısıdan patlaması sonucu, söz konusu kata sirayet ettiği öğrenildi. Yetkililer, evdeki çocukların çakmakla oynarken yangının çıkmış olabileceğini tahmin ediyor. Olay yerine giden İtfaiye Müdür Vekili Ahmet Özmenek ve Lefkoşa İtfaiye Amiri Ramadan Gürpınar’da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473