banner564

“KKTC kanatlarımızın altında”

GAÜ’nün yetiştirdiği ilk pilotlar brövelerini aldı, Akpınar bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi

“KKTC kanatlarımızın altında”
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksekokulu pilotaj bölümü bünyesinde eğitim alan öğrenciler, KKTC’de ilk kez verilen ve uluslararası geçerliliği olan PPL (Private Pilot License) lisanslarını Dünya Pilotlar Gününde düzenlenen törenle aldı. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne kampsü Millenium Senato Kongre Salonu’nda gerçekleşen törende KKTC’de eğitmlerini alan ilk pilot adayları brövelerini alırken, aynı zamanda, geçtiğimiz haftalarda GAÜ bünyesine katılan DA20 eğitim uçakları da selamlama geçişini gerçekleştirdi.  
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk törende gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ’nün Pilotaj bölümü ile yine bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, Dünya Pilotlar Günü kutlamalarına ek olarak ilk pilot adaylarının brövelerini takmaktan kıvanç duyduğunu ifade etti. 
GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü Mehmet Muhtaroğulları ise GAÜ’nün  KKTC’de ilk kez uluslararası PPL lisansı almaya hak kazanan öğrencilerine bröve takacağını belirterek, KKTC tarihine bir ilke imza attığını söyledi.  

Akpınar : Onurlu bir tarihinin yazılmasına vesile oluyoruz
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında, havacılığın ve pilotluğun her zaman dikkatini çektiğini ifade ederek bu alanda vermiş oldukları mezunların şu an Türkiye’de aranan profesyonel insan gücünün arasında olduğunu belirtti.
Akpınar açıklamasının sonunda ise, “KKTC artık kanatlarımızın altında” diyerek, “Bizler de ülkemizde yerleşebilir, KKTC için onurlu bir havacılık tarihinin yazılmasına vesile oluruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde YÖK Listesinde kendi havacılık okulu olan 3 üniversite var;  Girne Amerikan Üniversitesi, THY Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi. Diğer üniversiteler bünyelerinde havacılık okulu bulundurmuyorlar, üniversite statüsünde olmayan havacılık okullarından destek alıyorlar. Bugün havacılık bölümü olan Türkiye’deki 9 üniversitenin oluşturduğu konseydeyiz. Havacılıkta nerede olduğumuzu böylelikle sizlerle paylaşmış oldum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473