banner564

‘Tartışması bile olmaz’

Rum siyasi parti liderleri, çözümden sonra adada sadece 700 Türk askerinin kalmasını dahi kabul etmiyor

‘Tartışması bile olmaz’
banner598
 Kıbrıs sorununun çözülmesi sonrasında 700 Türk askerinin Kıbrıs’ta kalmasına ilişkin düşüncelerin Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde tartışılmakta olduğunu iddia eden Rum tarafı, bunun tartışmasını bile kabul etmeyeceğini duyurdu.
   Fileleftheros gazetesine göre; konuyla ilgili açıklamada bulunan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, ‘bu tür bir öneriyi tartışmaya dahi yanaşmayacaklarını’ belirtirken, DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu da benzer bir açıklamada bulundu.
   Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Türkiye’nin bu tür yaklaşımının “1960 garantilerinden de kötü olduğunu, Türkiye’nin o dönemde 600 askerinin adada bulunduğunu” iddia ederken Çevreciler Hareketi ise açıklamasında Türkiye’nin bu önerisinin “Kıbrıs bağımsızlığını tehdit ettiği” iddiasında bulundu.
   Simerini gazetesi ise konuya ilişkin haberini “Türk Üssü İçin Oyunlar” başlığı altında yayımladı. Gazete, Rum siyasi partilerinin dün Rum basınında çıkan söz konusu haber sonrasında yaptıkları açıklamalara ayrıntılı şekilde yer verdi.
    Gazete, DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun “bu konuda basında yer alan haberin dışında herhangi başka bir bilgi bulunmadığı” şeklindeki sözlerini de yansıttı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473