banner564

15 Mayıs’ta su verebiliriz

Bakan Çavuşoğlu, “belediye meclislerinden olumlu karar çıkması halinde Lefkoşa, Gönyeli, Lapta ve Gazimağusa’ya su dağıtımı yapabileceklerini söyledi

15 Mayıs’ta su verebiliriz
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, belediye meclislerinden olumlu karar çıkması halinde Lefkoşa, Gönyeli, Lapta ve Gazimağusa’ya 15 Mayıs’ta su vermeye başlayabileceklerini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, Çiftçiler Birliği’ni kabulünde bir soru üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye’den deniz altından borularla gelen suyun dağıtımı altyapısı için taşeronların sürdürdüğü işleri devretmesiyle bütün belediyelere 1 Ağustos itibariyle su verebilecek durumda olduklarını açıkladı. 
“Su ülkemize gelmiştir. Şu anda suyun halkımızı ulaşmasıyla ilgili bir süreç var” diyen Çavuşoğlu, geçici protokol ve şartnamelerle suyun fiyatının belirlenmesi sürecinin devam ettiğini kaydetti. 
Geçitköy’e gelen suyla ilgili testlerin başladığını ve şu ana kadar olumlu sonuç verdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Test süreci 11 Mayıs’ta tamamlanıyor” diye konuştu.

“Tarım politikası elbirliğiyle yeniden şekillenecek”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarım politikasını elbirliğiyle yeniden şekillendirmek üzere çalışma başlatacaklarını dile getirdi.
Kendisinin bakanlığı devrettiği dönemde üreticinin sorunlarının arttığını söyleyen Çavuşoğlu “Muhalefetteki söylemlerini unutma düşüncesinde olmadığını” kaydetti.

Kelle: Tarım sektörü büyük sıkıntılar yaşıyor
Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ise konuşmasında, Çavuşoğlu’nu yeni görevi için tebrik etti.
Çavuşoğlu’nun önceki bakanlık dönemlerinde başarılı işler çıkardığını kaydeden Kelle, tarım sektörünün büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Naimoğluları, işbirliği mesajı verdi
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ni kabul etti.
Tarım Bakanlığı’nda saat 11.30’da gerçekleşen görüşmede SÜTEK Müdürü Fide Kürşat da hazır bulundu.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları kabulde yaptığı konuşmada, her hükümet döneminde yapıcı olup işbirliği mesajları verdiklerini ifade etti.
Hayvancılık sektörünün ülkeye en büyük katma değeri veren sektör olduğunu savunan Naimoğluları, 50 bin kişinin sektörden ekmek yediğini ve sektörün sabah-akşam doğru politikalar üretilmesini gerektirdiğini kaydetti.
Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu da hayvancılar ve çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları her iki tarafın birbirini anlayarak, çağdaş standartlarda ve ortak akılla çözeceğine yönelik inancını dile getirdi.

Veterinerleri unutmadı
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu dün ayrıca, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Tarım sektöründe iyi yetişmiş veteriner hekimlerin önemine değinen Çavuşoğlu, hayvancılıkta modern teknolojilerin takip edilmesi, hayvanlardan elde edilen verimin artırılması, hayvan gen kaynaklarının korunması konusunda alanında iyi yetişmiş veterinerlerle yürütülen çalışmaların, ülke hayvancılığının çağı yakalamasına katkı yapması bakımından önemli olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474