banner564

Adaletin kestiği parmak acımaz

Barış Burcu, YÖDAK Başkanı Gökçekuş’un görevden alınıp alınmayacağı konusunda Cumhurbaşkanlığının, Başsavcılık’tan görüş istediğini açıkladı

Adaletin kestiği  parmak acımaz
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un görevden alınması için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çağrı yaptığını belirterek, bu konuda bir açıklama yaptı.
Sözcü, Cumhurbaşkanı’nın, YÖDAK Başkanı’nı görevden alma koşullarının 13 Aralık 2005 tarih ve 214 sayılı Yükseköğretim Yasası’nın 8. Maddesi ile düzenlendiğini ve bu çerçevede görevden almanın hukuki gereklerinin “1. YÖDAK toplantılarına geçerli mazereti olmaksızın 3 defa üst üste katılmama, 2. Yüksek Mahkeme Yargıcının tabi olduğu şartlarda görevinden alınabilir” şeklinde tarif edildiğini belirtti.
Burcu, YÖDAK ile ilgili iddiaların daha önce de KTÖS tarafından gündeme getirildiğini ve Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla, Başsavcılığın soruşturma başlattığını, ardından da bunun tamamlanmasıyla Başsavcılıktan; “Prof. Dr. Gökçekuş’un görevden alınmasının hukuki gereklerinin oluşmadığı” bilgisinin resmen Cumhurbaşkanı’na iletildiğini kaydetti.
Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, YÖDAK Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, yasalara ve demokratik prensiplere bağlı kalarak, uyum içinde, yapıcı bir anlayışla verimli çalışmalarının, kurumun itibarının korunmasına özen göstermelerinin gerekliliğini kamuoyu nezdinde bir kez daha hatırlattığını söyledi. 

“Yeniden görüş talep edildi”
KTÖS’ün YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Gökçekuş’un görevden alınması hakkındaki mükerrer talepleri arasında, önceki gün yaptığı basın açıklamasında yer alan tek yeni unsurun, Yüksek İdare Mahkemesi kararına ilişkin yorum ve iddialar olduğunu belirten Sözcü Burcu, söz konusu yeni yorum ve iddiaların, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı’nın görevden alınması şartlarını ortaya çıkarıp çıkarmadığıyla ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı’nın Başsavcılık’tan yeniden hukuki görüş talep ettiğini açıkladı.
Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın YÖDAK Başkanı konusunda, Başsavcılığın hukuki görüşünü esas alarak hareket edeceğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474