banner564

Gün emekçilerin

“1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı” tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da kutlanacak

Gün emekçilerin
banner598
Tüm dünyada olduğu gibi yarın Kuzey Kıbrıs’ta da kutlanacak olan “1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı” nedeniyle mesajlar yayınlandı, yarın 17.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak Taksim Sahası’na doğru yapılacak yürüyüşe tüm emekçilerin katılımı için çağrı yapıldı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, yayınladığı mesajda, çalışma hayatının desteklenmesinin hükümetin öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.
“İşçilerimiz ve emekçilerimiz olmak üzere halkımızın ‘1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı’nı kutlarım” diyen Başbakan, bu günün bayram havasında geçmesini temenni etti.
1 Mayıs’ın dostluk ve kardeşlik ortamında emek, demokrasi ve dayanışma şöleni şeklinde kutlanmasının önemine işaret eden Hüseyin Özgürgün, bu günün çalışma yaşamının iyileştirilmesi yönündeki görüşlerin ve düşüncelerin hayat bulmasına olanak sağlaması için de önemli olduğunu kaydetti.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) dünyada, bölgede ve ülkede, barış yerine savaşı, çözüm yerine çözümsüzlüğü, adalet yerine adaletsizliği, birbirini yenmeyi ve yok etmeyi bir “düzen” olarak yerleştirmek isteyenlerin hakimiyet kurma çabalarının arttığını savundu.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 1 Mayıs’ın tüm emekçilerin savaşsız, sömürüsüz, barış içinde bir dünya kurma özlemiyle, birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirterek, eşit, özgür ve kardeşçe bir dünya kurulana kadar mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

Buluşma noktası Kuğulu Park
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal, 1 Mayıs İşçilerin Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde barış, özgürlük ve eşitlik için gerekli olan mücadeleyi yeniden gündeme getirmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.
“Yüreği özgürlükten, emekten ve barıştan yana olan tüm halkımızı 1 Mayıs’a omuz omuza yürümeye ve şarkılar söylemeye çağırıyoruz” diyen Baysal, “Kıbrıslı Türk işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, LGBTI bireyler ve ezilen tüm kesimler olarak 1 Mayıs Pazar günü saat 17.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak Ledra Palas’a yürüyeceğiz” dedi.

Kimler mesaj yayınladı?
1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla: Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Sami Dilek, Bağımsızlık Yolu, Devrimci Komünist Birlik, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya, 
Boran Kültür Merkezi birer mesaj yayınladı.

DP’liler Boğaz’da buluşacak…
Öte yandan Demokrat Parti Ulusal Güçler’in “Geleneksel 1 Mayıs Pikniği” 1 Mayıs Pazar günü Girne-Boğaz Piknik Alanı’nda yer alacak.
DP Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, piknik ve etkinlikler saat 10.00’da başlayacak.
DPUG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 1 Mayıs Pazar günü partilileri ve tüm halkı saat 10.00’da Girne-Boğaz Piknik Alanı’na davet etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474