banner564

AB’den doğru tespit

Federica Mogherini yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın bölge halkını birbirine düşürmeyi hedeflediğini belirtti

AB’den doğru tespit
banner598
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın bölge halkını birbirine düşürmeyi hedeflediğini belirtti. 
Mogherini, Suruç'taki terör saldırısının, Suriye'deki Kobani kentinin yeniden yapılandırılmasına yardım için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun genç gönüllülerine yönelik gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Mogherini, saldırının bölgeyi karıştırma ve yan yana yaşayan halkı birbirine düşürmeyi amaçladığını aktardı. Yüksek Temsilci Mogherini "Saldırı, şiddet ve yıkımdan kaçan Suriye halkının ve onlara cömertçe yardım eden Türkiye'nin acı ve ıstırabını artırdı." ifadesini kullandı. 
'AB'nin bu zor zamanda Türkiye hükümeti ve halkının yanında olduğunu' vurgulayan Mogherini, Türkiye'ye destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. 
Saldırıda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Federica Mogherini, terörist grupların, 'onları yenmeye yönelik uluslararası kararlılığa zarar verme amaçlarına' ulaşamayacaklarını ifade etti.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, AB, Türkiye ve diğer bölgesel ve uluslararası ortakların bölgesel tehdide karşı daha da yakından çalışacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474