banner564

Ağır yaralandı

Ukrayna’da, İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko, göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede arada kaldı

Ağır yaralandı
banner598

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Svyatoşina Bölge Mahkemesi çevresinde toplanan bine yakın gösterici, "Vasilkovska teröristleri" davasında zanlılara 6 yıl hapis cezası veren yargıç Yuri Burbel'in mahkemeden çıkmasını engellemeye çalıştı. Polisin müdahale ettiği göstericilerden 5'i yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bazı milletvekillerinin de darbe aldığı müdaha sonrası gerginlik attı. 

 

Çatışmanın ortasında kaldı

Milletvekili eşi İrina Lutsenko ile birlikte olay yerinde bulunan eski İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko, göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede arada kaldı. Göstericileri sakinleştirmeye çalışan Lutsenko, başına aldığı darbelerle ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye götürülürken bilincini yitirdiği gözlenen Lutsenko, özel bir hastanede müşahade altına alındı.

 

Eşi de darbe aldı

İrina Lutsenko, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde polislerin beklediği otobüse girerek kendilerinden kimlik göstermelerini ve maskelerini çıkarmalarını talep ettiklerini fakat bir sonuç elde edemediklerini ifade etti. Otobüsten ayrıldıktan sonra güvenlik görevlilerinin, araçlarından çıkarak bekleyenlere saldırdıklarını, kendilerine yönelik gerçekleştirdikleri saldırıda ise kendisinin de darbe aldığını ancak kocasının durumunun daha ağır olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 03:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474